Yandex Metrica

CENTCOM'u ayrı, AFRICOM'u ayrı dert: Nereden kovulsalar ilk sözleri 'terör' oluyor

CENTCOM'u ayrı, AFRICOM'u ayrı dert: Nereden kovulsalar ilk sözleri 'terör' oluyor

Kovulduğu ülkeleri 'terör' ile tehdit etmek Amerikan ordusu için gelenek haline geldi. PKK/YPG CEO'su Brett McGurk'e bağlı CENTCOM'un Suriye'de okuduğu suflenin aynısı ABD'nin Afrika güçleri komutanı Michael Langley'in ağzından döküldü. Langley, Amerikan-Fransız askerlerini kovan Afrika ülkelerini IŞİD/DEAŞ'la korkutmaya çalıştı. 

Dünya

29.06.2024, 08:37

Taşeron terör örgütlerini kullanarak 'çökeceği' bölgeyi öncelikle istikrarsızlaştıran, daha sonra da 'kurtarıcı' maskesiyle ortaya çıkıp işgale kalkışan emperyalist kafa hiç değişmiyor. 

Suriye kuzeyinde İsrail güdümlü terör devletçiği oluşturmak için IŞİD/DEAŞ kartını kullanıp PKK/YPG'yi meşrulaştırmaya çalışan Amerikan ordusu, onlarca yıl kaynakları sömürülen Afrika'da da aynı yöntemleri sürdürmeyi vaat ediyor. 

'Sahel' adıyla ünlü Sahraaltı Afrika'sından Fransızlarla beraber kovulan Amerikalılar, bölge ülkelerini giderayak 'terörle' tehdit etmekten çekinmiyor. 

AFRICOM Komutanı Michael Langley

ABD Afrika Birliği (AFRICOM) Komutanı General Michael Langley, Amerikan askerlerinin Nijer'den ayrılacağından bahisle, 'bölgede terör tehdidinin artacağını' ve Sahel'in şimdi daha güvensiz olduğunu savundu. 

Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Yunanistan silahlanıyor! 20 adet F-35 alımı komisyondan geçti Haberi Görüntüle

SÖZKONUSU AMERİKA İSE 'HUKUKA UYGUN'

"İster Nusra Cephesi'nden ister IŞİD'den ve Boko Haram'dan söz edelim. Aşırılıkçı birçok grup varlığını artırıyor. Bu sorun bölge genelinde tırmandı ve şu anda Batı Afrika kıyılarını bile etkilemenin eşiğine geldi" diyen Langley, Kara Kıta'da etkinliğini artıran Rusya'nın sürekli 'yanlış bilgi ve dezenformasyon yaydığını' ileri sürdü. 

Amerikan askerlerinin Afrika'daki varlığını hukuka uygun bulan fakat Rusya'nın bölge ülkeleriyle işbirliği yapmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ileri süren siyahî General Langley, Afrika'nın pek çok bölgesinde Washington-Paris destekli katliamları unuttu; Moskova'nın askerî darbeleri teşvik ettiğini ve ölümcül şiddete yol açtığını savundu. 

Rusya, Finlandiya'daki hareketlilikten rahatsız: 'Bunu cevapsız bırakmayacağız' Rusya, Finlandiya'daki hareketlilikten rahatsız: 'Bunu cevapsız bırakmayacağız' Haberi Görüntüle

O SÖZLER TÜRKİYE İÇİN GAYET TANIDIK 

ABD askerleri, Nijer'deki üssü 15 Eylül'e kadar boşaltarak bu ülkeyi terk edecek. Amerikalılar benzer şekilde Çad'dan da çekiliyor. Burkina Faso ve Mali'deki askerî darbelerin ardından sömürgeci Fransızlar da bu iki ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı. 

ABD Nijer'deki üssü boşaltıyor, buraya Rus ordusu yerleşecek.

AFRICOM Komutanı Michael Langley'in Botswana'daki konferansta savurduğu 'terör' tehdidi aslında Türkiye için oldukça tanıdık... 

Suriye'nin 3'te 1'ini terör örgütü PKK/YPG ile birlikte işgal eden ve bölgenin kaynaklarını yıllardır çalmakta olan Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD askerlerinin Irak ve Suriye'yi terk etmesi yönündeki taleplere benzer karşılığı veriyor: "Biz gidersek DEAŞ güçlenir."

İsrail iyice sıkıştı: Esir takası görüşmeleri için Katar'a heyet gidiyor İsrail iyice sıkıştı: Esir takası görüşmeleri için Katar'a heyet gidiyor Haberi Görüntüle

MCGURK VE EKİBİ DEAŞ OLMADAN YAPAMAZ

Ortadoğu ve Afrika'da işgallere devam etmek için laboratuvar üretimi DEAŞ'ı maymuncuk olarak kullanan Amerikan ordusu, terör suflesini Brett McGurk'ten alıyor. 

Irak'ın fiilen bölünmesi projesinin sahadaki uygulayıcılarından olan McGurk, daha sonra Suriye topraklarının işgali sürecinde DEAŞ ile PKK/YPG arasında toprak devir teslim tiyatrosunu yönetmişti. 

Brett McGurk

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü McGurk, bölgede görevli Amerikalı generallere doğrudan talimat verebiliyor. 

CENTCOM Komutanı Erik Kurilla, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin arasında Tel Aviv-Haseke hattında mekik dokurken, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın "Hillary Clinton ile Barack Obama kurdu" dediği IŞİD/DEAŞ, McGurk yönetimindeki Amerikan generallerinin yegane maymuncuğu olmaya devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading