Yandex Metrica

Cep boşaltan F-35 siparişi! Bize çok daha fazlası lazım, 58 tane yetmez

Cep boşaltan F-35 siparişi! Bize çok daha fazlası lazım, 58 tane yetmez

Hollanda'da donanma yarışına dahil oldu. Kraliyet Hava Kuvvetleri, F-35A savaş uçağı filosunu genişletmek için kollarını sıvadı. Savunma raporuna göre sadece F-35 değil, insansız uçak ve anti-drone sistemleri de satın almak istiyorlar.

Dünya

09.09.2024, 19:19

Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri, F-35A filosunu genişletmek istiyor. Yakın tarihte yayımlanan bir Hollanda savunma raporuna göre, bu genişleme sadece daha fazla F-35'i değil, aynı zamanda insansız uçak, helikopter ve anti-drone sistemlerinin satın alınmasını da içinde barındırıyor.

5 Eylül tarihinde detayları yayımlanan bu savunma planlama belgesinde yer alan bilgilere göre savunma finansmanında 2,7 milyar dolar tutarında önemli bir harcamayı da beraberinde getiriyor. Yaşanan bu gelişmeler için Hollanda Savunma Bakanlığı, “Her yıl savaş gücüne yaklaşık 1,5 milyar avro yatırım yapılacak” açıklamasında bulundu.

Ve başladı: Amerikan füzeleri Rus toprağını vuruyor! ASELSAN üretimi TOLUN muadili füzeyle yerle bir ettiler Ve başladı: Amerikan füzeleri Rus toprağını vuruyor! ASELSAN üretimi TOLUN... Haberi Görüntüle

YENİ TEHDİTLER VAR, HAREKETE GEÇMELİYİZ

'Yeni tehditler harekete geçmeyi gerektiriyor' diyen Hollanda hükümeti helikopterlere, tanklara ve savaş gemilerine yatırım yapma niyetlerinin de altını çizdi.

Hollandalılar bu hamlenin sadece Rusya tehdidinden değil, aynı zamanda Orta Doğu'da artan gerilim ve Çin'in Pekin'in “uluslararası kuralları kendi çıkarları doğrultusunda manipüle etmeye çalıştığını” gösteren daha iddialı duruşundan kaynaklandığını belirtti.

İki süper güçten Pasifik'te gövde gösterisi: Ortak askeri tatbikat düzenleyecekler İki süper güçten Pasifik'te gövde gösterisi: Ortak askeri tatbikat düzenleyecekler Haberi Görüntüle

58 ADET F-35 SİPARİŞİ

Hollanda, 27 Temmuz 2013 tarihinde Leeuwarden'deki Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri üssünde düzenlenen bir törenle 58 adet F-35A savaş uçağı alımı için anlaşma imzalamıştı. Şu ana kadar Hollanda'ya 40 adet F-35 teslim edilmiş, nihai teslimatların 2024 yılının sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor.

Fakat TR-3 güncellemesi ve F-35 teslimatlarının gecikmesi nedeniyle bu zaman çizelgesi değişebilir. Hollanda F-35A'yı kademeli olarak hava kuvvetlerine entegre ederek NATO'nun kolektif savunma çabalarının bir parçası olarak kabiliyetlerini güçlendiriyor. 

Hollanda F-35A'ları, satın alınmalarından bu yana çok sayıda önemli görev ve tatbikata aktif olarak katılarak gelişmiş kabiliyetlerini sergilerken uluslararası işbirliğini de teşvik etmiştir. Bu son teknoloji jetler, Irak ve Suriye'de IŞİD'in kalelerini hedef alan Operation Inherent Resolve'da önemli bir rol oynamıştır. 

Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı... Haberi Görüntüle

HOLLANDA İÇİN BÜYÜK ADIM

58 adet F-35A savaş uçağının satın alınması Hollanda Hava Kuvvetleri için oyunun kurallarını değiştiren bir adım. Bu gelişmiş jetler masaya gizlilik kabiliyetleri, üst düzey aviyonikler ve yüksek durumsal farkındalık getirmektedir. F-35A ile Hollanda, eskiyen F-16'larını aşamalı olarak kullanımdan kaldırarak savaşa hazır olma konusunda önemli bir adım atacak. Bu modernizasyon çabası, Hollanda Hava Kuvvetleri'nin modern savaşın taleplerine hazır çok yönlü bir platforma sahip olacağı ve operasyonel gücünü artıracağı anlamına geliyor.

Amsterdam daha fazla F-35A jeti tedarik etmeye çalışırken, gelişmiş filo Hollanda'nın stratejik caydırıcılığını ve hızlı tepki verme kabiliyetini güçlendirecektir. Daha gelişmiş savaş uçakları Hollanda Hava Kuvvetleri'nin NATO görevlerindeki rolünü artırabileceği ve kolektif savunmaya daha güçlü bir şekilde katkıda bulunabileceği anlamına geliyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading