Cephede propaganda savaşı: İspanyolca konuşan silahlı grubu yok ettik

Cephede propaganda savaşı: İspanyolca konuşan silahlı grubu yok ettik

Personel bulmakta güçlük çeken Ukrayna ordusu yabancı paralı milislere cephede daha sık yer vermeye başladı. Bu durum geçtiğimiz günlerde Staromayorske beldesini ele geçiren Rus askerlerinin ifadesine de yansıdı. Çatışmayı anlatan Rus 'Saval', köyü Ukraynalılarla birlikte savunan askerlerin yarısının İspanyolca konuştuğunu söylüyor. 

Dünya

04.07.2024, 15:37

Rusya ile Ukrayna arasındaki mücadele cephe hattında kanlı biçimde devam ederken medyada da propaganda savaşı sürüyor. Taraflar mevzi üstünlüklerini öne çıkaran görüntü ve fotoğrafların yayılmasına önemli ölçüde dikkat ediyor. Özellikle Rusya, Ukrayna doğusundaki kısmî ilerlemeleri büyük bir zafer hikayesine dönüştürmekte mahir davranıyor. 

Bu tip öykülerin son versiyonunu yayınlayan İzvestiya gazetesi, aylardır personel sıkıntısı yaşayan Ukrayna ordusunun durumunu Rus askerlerin ağzından resmediyor. 

Haziran ayının ilk haftasında Donetsk cephesindeki Staromayorske beldesini ele geçiren Ruslar, buradaki çatışmalar sırasında İspanyolca konuşan çok sayıda milise karşı mücadele verdiklerini anlatıyor. 

Donetsk cephesindeki Grup-V'nin Rus komutanı Saval

Grup-V'ye bağlı Rus taarruz timinin komutanı Saval, iyi eğitimli yabancı milislerin Ukraynalılarla birlikte köyü savunduğunu, ancak toplamda 25 kişiyi öldürerek yerleşim birimini ele geçirdiklerini anlatıyor. 

Çift 'Ay' heyecanı: Dünya'nın bir süreliğine çift uydusu olacak Çift 'Ay' heyecanı: Dünya'nın bir süreliğine çift uydusu olacak Haberi Görüntüle

AT ÜSTÜNDE YA DA MOTOSİKLETLE...

Cephe hattına motosikletlerle hızlı bir şekilde intikal ettiklerini söyleyen Rus askeri, 5 kişiden oluşan birliğinin 25 düşmanı temizlediğini öne sürüyor. Saval, yoğun kamikaze dron saldırılarının ortasında motosiklet ve ATV araçlarıyla Ukraynalıların arkasına sızmayı başardıklarını belirterek şu bilgileri veriyor:

"Hazırlanmamız çok uzun sürmedi. İçeri sızdık. Yaklaşık 45 dakika içerisinde birinci, ikinci ve üçüncü caddeleri aldık. Sonra diğer aşamaya geçtik ve Staromayorske'nin yarısı 3 saat içinde ele geçirilmişti."

Kamikaze dronların varlığından ötürü zırhlı araçla ulaşımın çok riskli hale geldiğinden bahseden Saval, temizlenecek noktaya bir an önce ulaşmak gerektiğini belirterek "İster at üstünde, ister motosikletle... Ama ben bir motosikleti seçtim" diyor. 

Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak Haberi Görüntüle

UKRAYNALILARIN EĞİTİM SEVİYESİNDE DÜŞÜŞ VAR

"Köyde düşman kendini sonuna kadar savundu; mevzilerden neredeyse hiç kaçış vakası olmadı. Oradakilerin yarıdan fazlası yabancı paralı askerdi. Çoğunluğu İspanyolca konuşuyordu. Ukrayna piyadelerinin eğitim ve okuryazarlık seviyesi de giderek azalıyor" ifadelerini kullanan Saval, Ukraynalıların daha önceki ustalıklı taktikleri sergileyemediğine dikkat çekiyor. 

Rus birliğin komutanı, militanların çoğunun uyuşturucu kullandığını ileri sürüyor. Lojistik ekiplerinin helikopterle Ukrayna birliğinin üzerine kutular attığına şahit olduğunu dile getiren Saval, "Kafaları 'güzel'. Bir çeşit dopamin etkisi altında çalışıyorlar" iddiasında bulundu. 

Ukrayna ordusu saflarındaki Kolombiya vatandaşı, çatışma anlarını böyle kaydetmişti.

Askere alım ve seferberlik konusunda büyük sıkıntı yaşayan Ukrayna ordusu, cepheye gitmek istemeyenlerin yol açtığı sorunla boğuşuyor. Kiev yönetiminin Ruslara karşı mücadelesinin sürmesi için acil olarak 200 bin kişinin üzerinde taze kana ihtiyaç duyduğu biliniyor. 

Yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle Rus ordusunda olduğu gibi Ukrayna ordusunda da yabancı paralı askerler yoğun biçimde görülmeye başladı. Bu durum Donetsk cephesindeki 'Saval' kod adlı Rus askerinin ifadesine de yansıyor.

Çatışmalar sırasında son dönemde cepheden yansıyan görüntüler, Ukrayna saflarında bol miktarda Kolombiyalının varlığını gözler önüne sermişti. Rus ordusu ise dünyanın dört bir yanından paralı asker toplayıp Ukrayna topraklarına gönderiyor. Bunlar arasında Nepal vatandaşlarının yanında, İspanyolca konuşan yüzlerce Kübalı da var.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading