Yandex Metrica

Sitede Ara

Cezar kardeş ülkeyi vuracak! Hindistan'dan dikkat çeken Kafkasya yorumu: Fransız topu, Hint topçusu...

Cezar kardeş ülkeyi vuracak! Hindistan'dan dikkat çeken Kafkasya yorumu: Fransız topu, Hint topçusu...

Hindistan medyasınadn akıllara durgunluk veren Kafkasya analizi geldi. Ermenistan bugünlerde askeri kapasitesini artırıyor diyen Hindistan merkezli NBT, "Hindistan ve Fransa'nın Ermenistan'a büyük destek verdiğini aktardı. Gazete ayrıca "Ermenistan bu iki ülkeden büyük miktarda silah satın aldı. Bu silahlar Azerbaycan'a karşı savaşta kullanılabilir." ifadelerini kullandı.

Dünya

20.06.2024, 13:05

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimi analiz eden Hindistan medyası, Ermenistan'ın son günlerde askeri gücünü artırmakla meşgul olduğunu ifade etti. 

Ermenistan yakın zamanda Fransa ile kundağı motorlu silah Caesar'ın temini konusunda bir anlaşma imzaladı diyen NBT, "Sezar, son Ukrayna savaşında Rus birliklerini kasıp kavurdu. Bunun dışında Ermenistan, Hindistan'dan 155/52 Gelişmiş Çekili Topçu Topu (ATAG) ve Monteli MARG 155/39'u da satın aldı. Bütün bu silahlar Azerbaycan'a karşı savaşta Ermeni ordusunu güçlendirecektir." ifadelerini kulladnı.

Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, Ermenistan ile askeri anlaşma yapıldığını doğruladı. Sosyal medya platformu X'te (Twitter) "Ermenistan ile savunma bağlarımızı güçlendirmeye devam ediyoruz" diye yazdı.

Sözlerine devam eden Lecornu, "Meslektaşım Suren Papikyan'la sıcak ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Caesar silahlarının satın alınmasına ilişkin sözleşmenin imzalanması yeni ve önemli bir kilometre taşıdır. Ermenistan'ın kaç adet Sezar topuna imza attığını söylemedi. Fransa'da büyük bir Ermeni grubu var ve geleneksel olarak Erivan'ın Avrupa'daki en güçlü müttefiklerinden biri." ifadelerini kullandı.

Gizemli şişe sonlarını getirdi: Denizde buldukları şişedeki sıvıyı içen balıkçılar öldü Gizemli şişe sonlarını getirdi: Denizde buldukları şişedeki sıvıyı içen balıkçılar... Haberi Görüntüle

CAESAR NE KADAR GÜÇLÜ?

Habere devam eden Hindistan medyası, "Caesar, zırhlı kabinli Renault Sherpa 10 kamyon şasisine monte edilmiş, kendinden tahrikli bir silahtır. Ukrayna savaşı, topçu silahlarının insansız hava araçlarına karşı zayıflığını gösterdi. Fransız topçu mühendisleri ustaca bir çözüm buldular; büyük silahı alıp bir kamyona monte ettiler. Kundağı motorlu tekerlekli silahlar düşük maliyetli ve yüksek hareket kabiliyetine sahiptir, bu da dronlara karşı hayatta kalma şanslarını artırır. Bu toplar bir yerden başka bir yere kolay ve hızlı bir şekilde konuşlandırılabiliyor." ifadelerini kullandı.

Sezar gibi toplar dakikada birkaç atış yapabilir diyen NBT, "Bundan sonra birkaç dakika içinde oradan ayrılıp başka bir yere gidebilirler. Bu, askeri tabirle "ateş et ve kaç" olarak bilinen bir taktiktir. Ukrayna savaşında da benzer bir şey oluyor. Her iki ülke de bu İHA'lar yardımıyla birbirlerinin tanklarını, toplarını ve askeri sığınaklarını hedef alıyor. Ancak o yerden saldırıp kaçarak ve başka bir yere saklanarak bu tür silahların hayatta kalma şansları büyük ölçüde artıyor. Ukrayna Savaşı, dünya ordularının çekili obüsler yerine tekerlekli ve kundağı motorlu obüslere yönelmesine tanık oldu." dedi.

S-400 yanında hikaye kalır: Türkiye'nin yerli savunma sistemi gümbür gümbür geliyor S-400 yanında hikaye kalır: Türkiye'nin yerli savunma sistemi gümbür gümbür... Haberi Görüntüle

FRANSIZ TOPLARI RUSYA'YI ZORLADI

Analizine devam eden Hindistan merkezli NBT şöyle devam etti;

Fransızlar, Telegram'da Rus birliklerinden gelen sızıntıların Sezar'ın tehlikede olduğunu gösterdiğini iddia etti. Sözcü Guillem Monsonis'e göre, Nisan 2024'te Telegram'daki Rus askeri blog yazarları, sistemin karşı batarya ateşiyle birçok Rus topçu mevzisini yok ettiğini söyleyerek Sezar'ın menzilini, doğruluğunu ve hareket kabiliyetini anlattılar. Sezar'ın uzmanlığı, Rus kuvvetlerine Ukraynalı mürettebatı tespit etmek ve çatışmaya girmek için yeterli tepki süresi tanımayan çevikliğidir.

Fransa'nın Ermenistan'a yönelik stratejisinde bir değişiklik, Rusya'nın ülkeye yaklaşık 400 milyon ABD doları değerinde silah siparişini sağlayamaması üzerine Erivan'ın silah ithalatını çeşitlendirmeye çalıştığı 2023 yılında gerçekleşti. Başarısız olan silah anlaşması, Rusya-Ermenistan ilişkilerinin bozulmasında ek bir faktör oldu ve bu da Ermenistan'ın Batı ve Hindistan'a bakarak silah ithalatı kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışmasına yol açtı.

Fransa'nın büyük bir Ermeni diasporası olması nedeniyle Fransa ve Ermenistan'ın güçlü diplomatik ilişkileri var. 2001 yılında Fransa, Ermeni Soykırımı'nı tanıyan ilk Batılı ülkelerden biriydi; ABD ise bunu yirmi yıl önce yapmıştı. Fransa, 2023 yılına kadar çatışmada Ermenistan'ı yalnızca siyasi olarak desteklemişti.

Savaşın bölgeye yayılması an meselesi! Lübnan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: İsrail'e baskıyı artırın Savaşın bölgeye yayılması an meselesi! Lübnan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: İsrail'e... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN'A HİNT TOPÇUSU

Mart 2024'te Ermenistan, Hindistan'dan ATAGS siparişi verdi. Bu silahlar kendi sınıflarının en iyisi olarak değerlendiriliyor ve yüksek irtifalara konuşlandırılabiliyor. Bu satın alma raporu, Hindistan Ordusu'nun Çin sınırı boyunca konuşlandırılacak bu silahlara ilişkin sözleşmeyi henüz tamamlamadığı bir dönemde geldi. Bu silahlar, Savunma Araştırma ve Geliştirme Organizasyonu (DRDO), Bharat Forge Limited ve Tata Advanced Systems Limited arasındaki işbirliğinin sonucudur. Ermenistan, Kalyani Forge India'ya MARG 155 tekerlekli kundağı motorlu obüs sipariş etmişti. 2023 yılında Ermenistan bu ATAGS'tan altı adet sipariş verdi. Şimdi ise 155 milyon doların altında bir fiyata 84 adet daha ATAGS almak istiyor.

Bu ATAGS, yüksek mobilite ve hızlı dağıtım için tasarlanmıştır. Bunlar gelişmiş iletişim sistemlerine ve otomatik komuta ve kontrol sistemlerine sahiptir. ATAGS, eski Sovyet dönemi D-30 çekili 122 mm obüs ve 2A65 Msta-B 152 mm çekili obüsün yerini alacak. Yüksek irtifa operasyon kabiliyeti onu Ermeni ordusu için ideal kılıyor. Ermenistan, ATAGS'nin ilk ihracat müşterisi olacak. Hint Ordusu halihazırda bu silahları Pokhran, Balasore ve Sikkim'de -15 °C ile 50 °C arasındaki sıcaklıklarda saha testine tabi tuttu. 155/52 mm'lik çekili top, her türlü hava koşuluna ve araziye uygun bir sistemdir. Bu obüsler 50 kilometreye kadar uzaklıktaki hedeflere saldırabiliyor ve bu da onları sınıflarının en iyi silahı yapıyor. 60 saniyede 5 mermi atabiliyorlar ve 60 dakikada 60 mermiye kadar sürekli ateş edebiliyorlar.

Habere Tepki Ver

0

4

0

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading