Yandex Metrica

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'dan Mısır'a 'sınırları açın' çağrısı: 'Ordu Gazze'de savaşmaya hazır'

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'dan Mısır'a 'sınırları açın' çağrısı: 'Ordu Gazze'de savaşmaya hazır'

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Mısır'ın izin vermesi durumunda Cezayir ordusunun Gazze Şeridi'ne gitmeye hazır olduğunu duyurdu. 

Dünya

19.08.2024, 11:45

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Mısır ile Gazze arasındaki sınırın açılması halinde Cezayir ordusunun yardım götürmeye hazır olduğunu söyledi.

Abdülmecid Tebbun, 7 Eylül'de gerçekleştirilecek seçim kampanyası kapsamında Konstantin kentinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada , Cezayir'in Gazze Şeridi'nde 20 gün içinde 3 hastane inşa etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Türkiye'ye vermemek için binbir takla atmışlardı! O savaş uçağının bilgileri çalındı: ABD'de köstebek krizi Türkiye'ye vermemek için binbir takla atmışlardı! O savaş uçağının bilgileri... Haberi Görüntüle

CEZAYİR ORDUSU HAREKETE GEÇMEYE HAZIR

Tebbun, Cezayir'in haklı davalara kararlı desteğini vurgulayarak, başta Filistin olmak üzere ülkenin sorunlarına karşı kararlı duruşunu vurguladı. "Cezayir Filistin'i veya Gazze'yi terk etmeyecek" diyen Tebbun, Mısır ile Gazze arasındaki sınırların açılması durumunda Cezayir ordusunun harekete geçmeye hazır olduğunu belirtti. 

Ayrıca Cezayir'in doğrudan Filistin meselesiyle ilgili olduğunu vurgulayan Tebbun, uzaklığın Cezayir ve Filistin arasında mesafe anlamına gelmediğini, Filistin halkına tam destek sağlamayı gerektirdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tebbun, daha önce Cezayir'in Gazze Şeridi'nin "İsrail" işgalinin sürekli acımasız saldırılarına maruz kaldığı bir dönemde sahra hastaneleri göndermeye hazır olduğunu açıklamıştı.

Titanik enkazında gizemli keşif: Esrarengiz heykel ve tırabzan bulundu: Uzmanlar araştırmalara başladı Titanik enkazında gizemli keşif: Esrarengiz heykel ve tırabzan bulundu: Uzmanlar... Haberi Görüntüle

CEZAYİR GAZZE'DE HASTANE İNŞA EDECEK

Başkan Tebbun, Cezayir'in mümkün olan en kısa sürede Gazze Şeridi için iki veya üç hastane inşa etmeye kararlı olduğunu, zira bu girişimin, devam eden Siyonist saldırı altındaki Gazze Şeridi'ndeki sağlık ekiplerine yardım etmeyi ve yaralıları tedavi etmelerini sağlamayı amaçladığını açıkladı. 

Ayrıca Tebbun daha önceki konuşmalarında Cezayir'in, acımasız Siyonist saldırılara maruz kalan ve soykırımla karşı karşıya kalan Filistin halkına mutlak desteğini vurguladı.

Cezayir, Mısır'ın El Ariş Havalimanı üzerinden 8 askeri uçağın bulunduğu hava köprüsü aracılığıyla Gazze Şeridi'ne 150 ton insani yardım göndermişti.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading