Sitede Ara

Cihat Yaycı 'soba borusu' şüphesini doğruladı: Harp başlıkları yoktu, taş gibi yere düştüler

Cihat Yaycı 'soba borusu' şüphesini doğruladı: Harp başlıkları yoktu, taş gibi yere düştüler

İran'ın İsrail'e balistik füzelerle gerçekleştirdiği saldırı sırasında bir dizi tuhaflığa dikkat çeken emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Tahran'ın füzeleri patlayıcısız yolladığını söyledi: "İran, İsrail'e harp başlığı olmayan füzelerle saldırdı. Füze geldi, düştü, toprakta çukur açtı, o kadar." 

Dünya

03.10.2024, 20:35

İran'ın İsrail'e doğru ateşlediği 180'den fazla füzeye ilişkin tartışmalar dinmek bilmiyor. İsrail işgalindeki topraklara onlarca füze düşmesine rağmen harp başlıklarının oluşturması beklenen tahribattan eser yoktu. 

Düştüğü yerde toprakta delik açan füzeler her nasılsa çevredeki binaların camlarını bile kıramadı. Füzelerin düştüğü yerlerde hemen yakınında bulunan otomobillere hiçbir şey olmaması da dikkat çekti. 

Bu durum saldırı esnasındaki tuhaflığı ortaya koydu. İsrail basını, onca füzeye rağmen hiç kimsenin hayatını kaybetmediğini belirtirken bir İran füzesinin enkazı Batı Şeria'da bir Filistinlinin üzerine düşerek onun ölümüne yol açtı. Yani İran saldırısında yine sadece Müslümanlar öldü. 

Yaşananları çarpıcı ifadelerle yorumlayan müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, Tahran'ın Tel Aviv'le dansına ilişkin perde arkasındaki gerçeklere işaret etti. 

İki ülkenin Ortadoğu'yu dizayn amaçlı 'cambaza bak' oyunu oynadığına dikkat çeken Yaycı, saldırı sırasında kullanılan füzelerde harp başlığı bulunmadığını söyledi. 

"Füzelerin üzerindeki patlayıcı füzenin kendisini patlatmaya bile yetmiyordu" diyen Yaycı, normal şartlar altında yüzlerce kilogram harp başlığına sahip bir balistik füzenin, düştüğü yerde 1 kilometre yarıçapta tahribat oluşturması gerektiğini ancak İran saldırısında bu durumdan eser görülmediğini dile getirdi. 

Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun kenarında! Cehennemin kapısı aralanıyor: İsrail'den Lübnan'a kara harekatı hazırlığı! Ortadoğu uçurumun... Haberi Görüntüle

DÜŞTÜĞÜ YERİ PARAMPARÇA ETMESİ LAZIM 

İran'ın Filistinlilere destek olmak için değil, sadece Hasan Nasrallah'ın intikamını almak için eylemde bulunduğuna dikkat çeken Cihat Yaycı, Beyaz TV'de yayınlanan 'Akılda Kalsın' programında şunları söyledi:

"Mossad'ın karargâhı deniliyor. Orada bir çukur var. Yahu, balistik füze attım diyor adam. Balistik füzelerin patlayıcı başlıkları olur. Füzenin ön kısmında harp başlığı olur. Büyük patlayıcı... Buraya düştüğü anda 1 kilometrelik alanı yerle yeksân etmesi lazım. 

Ama burada bir tane çukur var. Nasıl oluştu biliyor musunuz? Füze düşüyor ve toprağa gömülüyor. Patlama çatlama yok. Atılanlar balistik füze ama patlayıcı başlığı yok. Bu füzeler sadece gelip toprağa içine gömülüyor. 

Etrafta ne bir yanık izi var, ne de parçalanmalar var. Füze yukarıdan taş gibi düşmüş, toprağı delmiş. Son saldırıda 1 kişi öldü biliyor musunuz? Batı Şeria'da bir Filistinli... Başına da füze düştü. Başına gökten füze düştü. Füze düştü, patlama falan yok, küt diye düştü. Olan yine Filistinli bir Müslüman'a oldu." 

İran füzelerinin bazısı beton zemine böyle çakıldı. Füze patlamadı.

Tunus'ta neler oluyor? Cumhurbaşkanı adayı Zamal'a hapis cezası! Tunus'ta neler oluyor? Cumhurbaşkanı adayı Zamal'a hapis cezası! Haberi Görüntüle

OTO SANAYİDE YAPILMIŞ ALETLER GİBİ...

"Yahu bu işler çok komik. Böyle füze mi olur? Atatürk Oto Sanayii'nde tenekeden yapılmış aletler gibi görünüyor. Bunu her asker anlar zaten. 

Televizyonlara çıkıp da bunu abartarak, 'halkın ilgisini çekeceğim, reyting artıracağım, şöyle oldu böyle oldu' değil. Olayın gerçeği budur. 

İran'la İsrail arasında çok net bir 'cambaza bak' savaşı yapılıyor. İsrail'e alan açılıyor. Dostlar alışverişte görsün diye saldırıyı gerçekleştirdiler. 

Düştüğü yerde patlaması, orayı paramparça etmesi lazım. Balistik füze vurduğu yerde normalde kendisi de paramparça olur. Ama burada füzedeki patlayıcı o kadar az ki füzenin kendisini bile patlatamıyor."

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading