Yandex Metrica

Sitede Ara

Çilekeş hamsiler depresyonda! Antidepresan kullanımı psikolojilerini bozdu: Toplu intihar olayları arttı

Çilekeş hamsiler depresyonda! Antidepresan kullanımı psikolojilerini bozdu: Toplu intihar olayları arttı

Göl ve deniz sularının antideprasanlarla kirlenmesi balıklar üzerine psikolojik etkilere neden oldu. Avustralya'da yapılan bir araştırmada, antidepresanların balıkların vücutları ve davranışlarını, uzun vadede hayatta kalmalarını tehdit edebilecek şekilde bozduğunu ortaya koydu.

Dünya

27.08.2024, 17:09

Ülkede yapılan bir araştırmada göl ve denizlerde tespit edilen antidepresan ilaçlarının balıkların davranışları ve üremelerini 'dramatik' bir şekilde değiştirdiği gözlemlendi. 

Olaya ilişkin çalışma yapan bilim insanları su yollarına karışan antidepresanların dünya çapında bir sorun oluşturabileceğini yazdı. Suya karışan antidepresan ilaçlar uzun süreler boyunca düşük seviyelerde olsa suda barınıyor. Beş yıldır yürütülen çalışma sonucunda bu ilaçların su ekosistemini 'derinden' etkilediği görüldü.

Yapay zeka felaketi getiriyor! Uzmanlar kullanıcıları uyardı! Dünyayı alt üst ediyor! Yapay zeka felaketi getiriyor! Uzmanlar kullanıcıları uyardı! Dünyayı alt üst... Haberi Görüntüle

4000 PSİKOLOJİSİ BOZUK BALIK İNCELENDİ

Yaklaşık 5 yıl süren araştırmada psikolojisi bozuk 4 bin balık incelendi ve erkek balıkların davranışları, fiziksel durumları ve üreme kabiliyetlerine bakıldı. Sonuç olarak, erkek balıklarda vücut kondisyonunda ve üreme verimliliğinde azalma görüldü.

Antidepresana maruz kalmanın sonucunda balıklar doğada yaşanan değişikliklere yanıt verme yeteneğini etkileyen aktivite ve risk alma davranışlarındaki çeşitlilikler azaldı.

Her gün binlerce kimyasal maddenin su yollarına karıştığını söyleyen bilim insanları, 'bu durumun sadece balıkların üremesini değil, hayatta kalma mücadelelerini de azalttığını' bildirdi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading