Yandex Metrica

Çılgın sipariş: 2 adet FREMM EVO fırkateyni için 1,5 milyar Euro verecekler

Çılgın sipariş: 2 adet FREMM EVO fırkateyni için 1,5 milyar Euro verecekler

Avrupa denetleme kuruluşu OCCAR ile İtalyan konsorsiyumu Orizzonte Sistemi Navali (OSN) arasında dün bir sözleşme imzalandı. Söz konusu anlaşmayla birlikte İtalyan Donanması için birçok iyileştirmeye sahip gelişmiş EVO'lar olan 2 FREMM fırkateyninin inşası emanet edildi.

Dünya

02.08.2024, 12:40

OSN, Fincantieri tersaneleri ile gemileri inşa edecek olan Leonardo arasındaki bir ortak girişim olup, bir geminin Haziran 2029'da, ikincisinin ise Haziran 2030'da teslim edilmesi planlanıyor.

Ancak ilginç olan iki geminin inşaat bedelinin 1,5 milyar avroya ulaşması. Bu kesin olduğu için her bir teknenin fiyatı 750 milyon civarındadır. 

Hizbullah 'tam isabet' diyerek duyurdu: Lübnan tarafından İsrail'e onlarca roketle saldırı Hizbullah 'tam isabet' diyerek duyurdu: Lübnan tarafından İsrail'e onlarca roketle... Haberi Görüntüle

ANLAŞMA TAMAM

2 teknenin 1,94 milyar (İtalyan Parlamentosu tarafından onaylanan bir miktar) olarak tahmin edildiğini ve silahsız olduğunu varsayılıyordu. Ancak şu anda göründüğü gibi 1,94 milyar silah ve temel hizmetlerden oluşacak.

Dolayısıyla FREMM EVO, tam donanımlı ve çok modern 6.700 tonluk bir gemi için yaklaşık bir milyar avro (DYY satın aldığımız miktar) civarında oldukça rekabetçi görünüyor. 

Bu muhtemelen İtalyanların elde ettiği ölçek ekonomisiyle açıklanabilir, çünkü bu ikisi ürettikleri aynı sınıfın 13'üncü ve 14'üncüleri olacak.

Habere Tepki Ver

2

2

2

2

1

1

1

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading