Yandex Metrica

Çılgın sipariş! 3 ülke Türkiye'ye HÜRJET siparişi verdi: Türk pençesi gökyüzünü delecek

Çılgın sipariş! 3 ülke Türkiye'ye HÜRJET siparişi verdi: Türk pençesi gökyüzünü delecek

Türk Savunma Sanayii ürünleri dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen turbofan motorlu, ileri seviye jet eğitimi ve yakın hava desteği uçağı olan HÜRJET'e 3 ülkeden çılgın bir sipariş geldi.

Dünya

28.08.2024, 09:32

Türk savunma sanayisinin yüz akı olan HÜRJET, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Türkiye'nin ilk yerli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı, 100. test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

HÜRJET'in bu başarısı savunma sanayi tarihindeki yerini pekiştirdi. Proje, 2018 yılında Türk Hava Kuvvetleri'nin T-38M ve NF-5A/B 2000 uçaklarını yenileme hedefiyle başlatılmıştı.

HÜRJET, son dönemde gösterdiği performansla da dikkat çekiyor. 11 Temmuz'da gerçekleştirilen 79. sortide, uçak 30.000 feet irtifada 0.9 mach hıza ulaşmayı başarmıştı.

Arap basınından Erdoğan-Sisi görüşmesine büyük ilgi: 'Tarihi ve eşsiz' Arap basınından Erdoğan-Sisi görüşmesine büyük ilgi: 'Tarihi ve eşsiz' Haberi Görüntüle

4 ADET HÜRJET SİPARİŞİ

Türk Hava Kuvvetleri, ilk aşamada 4 adet HÜRJET sipariş etti. Bu siparişe 12 adet opsiyonel uçak da dahil edildi.

TUSAŞ'ın teslim planına göre, 2025 sonuna kadar 4 adet HÜRJET Block 0, 2028 sonuna kadar ise 12 adet HÜRJET Block 1 teslim edilecek.

Türk Yıldızları için de 12 adet ek HÜRJET Block 1 siparişi verildi. Bu gelişme, uçağın çok yönlülüğünü ortaya koyuyor.

Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie, Şirin Ebu Akile... Üçünün de kaderi aynı oldu! Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie,... Haberi Görüntüle

3 ÜLKE HÜRJET SİPARİŞİ VERECEK

TUSAŞ, HÜRJET'in geleceğine dair iddialı hedefler belirledi. Şirket, 2030'ların ortalarına kadar Türk Hava Kuvvetleri'ne 100 adet, uluslararası müşterilere ise 300 adet HÜRJET satmayı planlıyor.

HÜRJET'in potansiyel müşterileri arasında Azerbaycan, İspanya ve Kanada gibi ülkeler bulunuyor. Bu durum, uçağın uluslararası arenada da ilgi gördüğünü gösteriyor.

Sonuç olarak, HÜRJET projesi Türk savunma sanayiinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. 100. test uçuşunun başarıyla tamamlanması, projenin geleceği için umut veriyor.

Habere Tepki Ver

41

1

1

0

1

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading