Çılgın sipariş! 550 tank alacaklar: İtalyanlar savaşa hazırlanıyor

Çılgın sipariş! 550 tank alacaklar: İtalyanlar savaşa hazırlanıyor

Çılgın tank siparişi ile Almanların kapısını çalmaya hazırlanan İtalyanlar 500'den fazla tank sipariş etmek istiyor. 3. dünya savaşı öncesi envanterini güçlü tutmak isteyen İtalya, 20 milyar avroyu gözden çıkardı.

Dünya

04.07.2024, 14:17

Alman savunma sanayi şirketi Rheinmetall, yalnızca birkaç hafta içinde milyarlarca dolar değerinde üç büyük sipariş aldı. İtalya, Alman üreticiden 500'den fazla tank sipariş etmek istiyor.

Rheinmetall, şirket tarihindeki en büyük siparişi alabilir. Handelsblatt'ın endüstri çevrelerine dayandırdığı haberine göre İtalyan hükümeti, Rheinmetall tarafından geliştirilen Panther muharebe tankı ve Lynx piyade savaş aracını sipariş etmek istiyor. 15 yıl sürecek siparişin yaklaşık 20 milyar avroluk bir hacme sahip olması bekleniyor. 

Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor! Siyonist rejim İran’a karşı şiddetli bir askeri operasyona hazırlanıyor… Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor! Siyonist rejim İran’a karşı şiddetli bir... Haberi Görüntüle

AVRUPA İTTİFAKI KURULACAK

Planlara göre İtalya, en az 350 Lynx piyade savaş aracı ve 200'den fazla Panther ana muharebe tankı satın almak istiyor. Bir sözcü, Rheinmetall'in rapor hakkında yorum yapmak istemediğini ancak bunu inkar da etmediğini söyledi. "Zamanı gelince kendimizi açıklayacağız." dedi. 

Gazetede ayrıca Rheinmetall'in siparişi tamamlamak için İtalyan savunma şirketi Leonardo ile iş birliğine güvenebileceği belirtildi. Savunma sanayindeki büyük siparişler için genellikle hacmin bir kısmı müşterinin ülkesinde işlenmeye çalışılır. İtalya'daki kişiler zaten Rheinmetall ve Leonardo'nun tanklar konusunda işbirliği araştırdıklarını bildirmişti. Leonardo'nun patronu Roberto Cingolani geçmişte şirketinin Avrupa ittifakları kurmak istediğini söylemişti.

Bu bir köstebek ilanıdır! CIA yeni casuslar için harekete geçti: Ülkenizi satın sizi ihya edelim Bu bir köstebek ilanıdır! CIA yeni casuslar için harekete geçti:... Haberi Görüntüle

3 BÜYÜK ANLAŞMA

Kara kuvvetlerini güçlendirmek isteyen İtalya, şimdiden silah şirketi KNDS'ye başvurarak Leopard 2 tanklarını satın almak istedi. Ancak KNDS'nin tankları öncelikle Almanya'da inşa etmek istemesi nedeniyle Roma hükümeti tarafından yapılan anlaşma iptal edildi.

Rheinmetall için bu sadece birkaç hafta içinde yapılan üçüncü milyar dolarlık anlaşma. Haziran ayında Bundeswehr zaten 8,5 milyar avro değerinde mühimmat sipariş etmişti ve birkaç gün önce yine Bundeswehr'den askeri nakliye araçlarına yönelik sipariş geldi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading