Yandex Metrica

Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların taşınması için 10 kamyon çalıştı

Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların taşınması için 10 kamyon çalıştı

Çin'de kamu kurumu PetroChina Yönetim Kurulu Başkanı Wang Yilin'in evinin bodrumundan 900 milyar yuan yani yaklaşık 126 milyar dolar para çıktı. Paraların taşınması için 1 hafta boyunca 10 kamyoın çalıştı.

Dünya

05.09.2024, 00:08

Çin'de yolsuzluk ve zimmete geçirme olayları sık sık yaşanıyor. Bütün Çin, önde gelen petrol şirketi PetroChina'da yaşanan zimmete geçirme vakasını konuşuyor. Yolsuzluklar ve zimmete geçirmeler kapalı ekonomilerin kaderi durumunda. Denetimden uzak hareket anlaşmalar, yönünü kimsenin bilemediği paralar... İşte bunlardan biri ülkenin önemli enerji şirketi PetroChina'da meydana geldi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Wang Yilin'in evine yapılan baskında 900 milyar yuan yani 126 milyar dolar nakit para ve değerli eşya bulundu. 

USS Theodore Roosevelt pasifik yolunda! ABD uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti: Alman Donanması eskortluk yapacak USS Theodore Roosevelt pasifik yolunda! ABD uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti:... Haberi Görüntüle

10 KAMYONLA 1 HAFTADA TAŞIDILAR

Disiplin Denetim Komitesi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda Wang Yilin'in evinin bodrumunda bulunan paraların ve değerli eşyaların taşınması için 10 kamyonun bir hafta boyunca çalıştığı bildirildi. 

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemli sırrı çözüldü! Uzmanlar, kayıpların nedenini açıkladı Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemli sırrı çözüldü! Uzmanlar, kayıpların nedenini açıkladı Haberi Görüntüle

ÇİN'DE SIK SIK MEYDANA GELİYOR

İhracat rekorları kırmasına rağmen içeride kapalı bir ekonomik model uygulayan Çin'de rüşvet, yolsuzluk ve zimmete geçirme olayları sık sık yaşanıyor. Çin Komünist Partisi (ÇKP) yetkililerinden Bo Xilai ve Zhou Yongkang gibi isimler de büyük çapta rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmiş, Bo Xilai 2013'te ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Zhou Yongkang ise 2014 yılında yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınmış ve hapis cezası almıştı. Ayrıca Çin Huarong Uluslararası Holding Limitedin eski CEO'su Bai Tianhui'nin "son derece büyük miktarda" rüşvet alma suçlamasıyla çıkarıldığı ilk mahkemede idam cezasına çarptırıldığı bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading