Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kabuller: Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkevi'ne geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kabuller: Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkevi'ne geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki temasları devam ediyor. BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sonrası Yunanistan Başbakanı Miçotakşs ve BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul eden Erdoğan, Türkevi'nde Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti.

Dünya

25.09.2024, 02:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor. Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için ABD'nin New York kentine gelen Erdoğan, Türkevi'nde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin detaylarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklama yaptı. 

Köln’de bir Türk’e ait eğlence mekanında şiddetli patlama Köln’de bir Türk’e ait eğlence mekanında şiddetli patlama Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN VE TÜRKİYE-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkanlıktan yapılan açıklamada görüşme BM binasının karşısında bulunan Türkevi'nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beraberindeki heyetle beraber Türkevi'ne gelen Paşinyan'la basına kapalı bir görüşme yaptı. Görüşmede Azerbaycan-Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri ile Türkiye-Ermenistan normalleşmesi ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görüşmede Türkiye'nin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanmasını ve yeni dönemde iki ülke arasında sağlam bir dostluğun tesis edilmesini desteklediğini, bunu kolaylaştırmak için gayretlerin devam ettiğini kaydettiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme yolunda önemli bir mesafe alındığını aktardığı, diyalog sürecinin devamına yönelik samimi desteklerini dile getirdiği ifade edildi.

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Güç dengelerine değindi: Karmaşık ilişkiler bizi zorunda bırakıyor Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Güç dengelerine değindi: Karmaşık ilişkiler bizi zorunda... Haberi Görüntüle

KİTABINI HEDİYE ETTİ

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a, kendi imzasını taşıyan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabı hediye etti.

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi! Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını ... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir araya geldi. Türkevi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Kassam Tugayları'ndan soykırımcı İsrail'e operasyon! Çok sayıda işgal askeri öldürüldü Kassam Tugayları'ndan soykırımcı İsrail'e operasyon! Çok sayıda işgal askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞERİF' KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir başka konuğu ise Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif oldu. Erdoğan, Türkevi'nde yapılan görüşmede Pakista Başbakanına Daha Adil Bir Dünya Mümkün kitabını hediye etti.

Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok teklifi Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok... Haberi Görüntüle

GUTERRES İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i BM binasında kabul etmişti. Erdoğan'ın görüşmede Guterres'e Filistin topraklarında İsrail tarafından uygulanan soykırımın insanlık için yeni bir utanç kaynağı olduğunu, uluslararası toplumun İsrail katliamlarını durdurmak için tek ses olması gerektiğini belirttiği bildirildi. Erdoğan ayrıca Uluslararası Adalet Divanında İsrail aleyhine açılan soykırım davasını Türkiye'nin yakından takip ettiğini ve müdahil olacağını, Gazze'de şartların kış mevsiminin yaklaşmasıyla daha da ağır hale geldiğini, hastalıkların arttığını, bu nedenle Gazze'ye insani ve tıbbi yardımların artırılması için daha fazla çaba harcanması ihtiyacını ifade etti. Kıbrıs meselesinde Türk tarafının eşitlik istediğini belirten Erdoğan, Guterres'e federasyon modeli dışındaki çözüm imkanlarının tarafların katılımıyla BM himayesinde bir toplantıda ele alınabileceğini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin devlet olarak tanınmasının Ada'daki gerçekleri dikkate alan bir çözümün anahtarı olacağını bildirdi.

Dünyada bir ilk! Ölen bir kişinin ölüm anında ne düşündüğü ortaya çıktı! Ölmeden önce düşündüğümüz tek şey... Dünyada bir ilk! Ölen bir kişinin ölüm anında ne düşündüğü... Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS'İ KABULÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'deki konuşmasının hemen ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabul etti. Kabulde iki ülke arasındaki ilişkiler ve küresel meseleler ele alındı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading