Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan basınının manşetlerinde: Bölge barışı vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan basınının manşetlerinde: Bölge barışı vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan'ı kapsayan ziyaretleri Balkan basınının manşetlerinde geniş yer aldı. Birçok televizyon programları canlı yayınlarla duyururken son dakika haberleri birbirini izledi.

Dünya

12.10.2024, 01:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Arnavutluk'a, bugün ise Sırbistan'a resmi ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta Cumhurbaşkanı Bayram Begay ve Başbakan Edi Rama ile, Sırbistan'da ise Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüştü. Arnavutluk ve Sırbistan basını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan turuna geniş yer ayırdı. Gazetelerin ve internet sitelerinin manşetlerini süsleyen ziyaretler birçok televizyon tarafından da canlı yayınlarla takip edildi. Yayınlar birçok kez son dakika haberleriyle kesilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölge barışı hakkında söyledikleri öne çıkarıldı. İşte detaylar...

ABD'de banka krizi! Bank of America mudilerinin hesaplarındaki tüm para kayboldu ABD'de banka krizi! Bank of America mudilerinin hesaplarındaki tüm para... Haberi Görüntüle

ARNAVUTLUK

Arnavutluk Telegrafik Ajansı (ATA): Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretine geniş yer ayıran ATA, haberinde Türkiye ve Arnavutluk arasında işbirliği, iletişim, eğitim ve tarım alanlarında 4 anlaşmaya imza atılmasına dikkat çekti. Ajans ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tiran'da açılışına iştirak ettiği Namazgah Camisi'nin açılışında kullandığı "İki ülke arasındaki kardeşlik ve dayanışmanın sembolü" sözlerini öne çıkardı.

Top Channel: Top Channel, manşetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ ile mücadele vurgusuna yer verdi. Sitede  "Tiran'a resmi ziyarette bulunan Erdoğan'dan Arnavutluk'a 'mesaj': FETÖ ile mücadeleye devam edeceğinizi umuyoruz" manşeti kullanıldı. 

Balkanweb: Balkanweb ise Erdoğan'ın Ortadoğu'ya yönelik sözlerini manşetine taşıdı. İnternet sitesi "Erdoğan, Tiran'da İsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldırılarını kınadı" manşetini kullandı.

Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Daha da düşecek Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Daha da düşecek Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN

Tanjug: Sırbistan'ın resmi haber ajansı Tanjug, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sırbistan'la ilişkilerimizde adeta altın çağı yaşıyoruz" sözünü ön plana çıkardığı haberinde Erdoğan'ın, Bosna Hersek'in siyasi kırılganlığının bir an önce geride bırakılması noktasında Sırbistan'ın yapıcı yaklaşımının önemini vurguladığına dikkat çekti. 

Sırbistan Radyo Televizyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile düzenlediği ortak basın toplantısında sarf ettiği iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik sözlerine yer verdi. İki ülke arasında 11 alanda anlaşma imzalanmıştı.

BM'den, İsrail'e Lübnan uyarısı: 'Kuvvetlerinizi derhal geri çekin' BM'den, İsrail'e Lübnan uyarısı: 'Kuvvetlerinizi derhal geri çekin' Haberi Görüntüle

BOSNA HERSEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Sırbistan ziyaretini dikkatle takip eden ülkelerden biri de Bosna Hersek'ti. 

Dvevni Avaz: Gazete, "Erdoğan Belgrad'da: Bosna Hersek'te istikrarın korunmasına yönelik kararlılığı teyit edildi"başlığını kullandı. Vucic ile düzenlenen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı ifadelere yer veren Dvevni Avaz gazetesi, Erdoğan'ın özellikle Balkanlar'da barışın korunması, Kosova ve Sırbistan arasındaki ilişkilerde sağduyulu hareket edilmesine yönelik yaklaşımı üzerinde durdu.Haberde ayrıca, Erdoğan'ın Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin toprakları ve Lübnan'daki gelişmeleri gündemine almasına vurgu yapıldı.

Klix: Klix haber portalı ise Erdoğan'ın Balkanlardaki huzur ve barış iklimine yönelik sözlerini ön plana taşıdı. Haber sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bosna Hersek'te istikrarın korunmasında, ülkelerimizin kararlılığını da teyit ettik. Bosna Hersek'in siyasi kırılganlığının bir an önce geride bırakılması noktasında Sırbistan'ın yapıcı yaklaşımının önemini de bu vesileyle vurguladım" ifadelerine yer verdi.

Netanyahu BM kürsüsünden açıklamıştı! Suudi Arabistan resti çekti: 'Normalleşme olmayacak' Netanyahu BM kürsüsünden açıklamıştı! Suudi Arabistan resti çekti: 'Normalleşme olmayacak' Haberi Görüntüle

HIRVATİSTAN

Hırvat Radyo Televizyonu: Hırvat Radyo Televizyonu ise Sırbistan ile savunma sanayisi alanında yapılacak işbirliklerine değindi. 

Milton Kasırgası sigorta şirketlerini de vurdu! Kayıp 100 milyar doları aşabilir Milton Kasırgası sigorta şirketlerini de vurdu! Kayıp 100 milyar doları... Haberi Görüntüle

KOSOVA

Kosova basını ise daha çok Erdoğan'ın Arnavutluk ziyareti kapsamında duyurulan, Arnavutluk'a kamikaze dron hibe edilmesi haberleriyle ilgilendi. 

KosovaPress: Dron haberine geniş yer yıran KosovaPress, Erdoğan'ın Kosova ile diyalog konusunda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'e verdiği tavsiyeleri öne çıkardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading