Yandex Metrica

Dâhiyane plan: Saldırmadan adayı ele geçirecek: Öyle bir strateji ki Amerika bile gergin

Dâhiyane plan: Saldırmadan adayı ele geçirecek: Öyle bir strateji ki Amerika bile gergin

Çin, Tayvan'a karşı gri bölge savaş taktiklerini kullanıyor! Askeri gücünü doğrudan kullanmadan Tayvan'ı ekonomik olarak izole etme stratejisini benimseyen Çin, Washington'ı tedirgin etmeye başladı.

Dünya

24.06.2024, 08:30

Çin, Tayvan'a karşı gri bölge savaş taktiklerini kullanıyoré Çin ile Tayvan arasındaki gerilim artık yeni bir dönemeçte görünüyor. Çin, askeri gücünü doğrudan kullanmadan Tayvan'ı ekonomik olarak izole etme stratejisini benimsiyor ki bu son derece tehlikeli görünüyor.

MOSSAD ajanı Jeffrey Epstein savcıları böyle satın aldı: Bu kız 20 yaşında, çok yaşlı... MOSSAD ajanı Jeffrey Epstein savcıları böyle satın aldı: Bu kız... Haberi Görüntüle

TEK KURŞUN ATMADAN ADAYI ELE GEÇİRECEKLER

Washington düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin (CSIS) raporuna göre, Çin'in Tayvan'ı izole ettiği Tayvan'a karşı karantina stratejisi benimsemesi nedeniyle iki ülke arasındaki deniz sınırındaki gerilim hızla artıyor gibi görünüyor. 

Uzun yıllardır Çin, Tayvan'ı kendi parçası olarak görüyor. Sadece birkaç hafta önce Tayvan, yedi Çin askeri uçağı ve beş donanma gemisinin kendi karasularında dolaştığını gördüğünü iddia etmişti. Tayvan, Çin Ordusu'na ait bir uçağın Tayvan Boğazı'ndaki sınırını geçerek topraklarına girdiğini söyledi.

Çin'in bu stratejik yaklaşımına ilişkin csis.org'da yayınlanan raporda, Çin'in sahil güvenlik ve donanması aracılığıyla Tayvan limanlarına kısıtlamalar getireceği belirtiliyor. Bu, doğrudan bir savaş ilanı olmaksızın savaşa benzer bir hareket olacaktır çünkü Tayvan'ın bu bölgelerindeki hayati önem taşıyan malzemeleri olumsuz yönde etkileyecektir. Bu, tam bir abluka olmasa da uzun vadede Tayvan'ın belini kırmaya yetecek bir gri bölge taktiği olarak görülüyor.

Benden nefret ediyorlar! Sınır dışı edilen Bosnalı aktör sessizliğini bozdu: Sırbistan'da ifade özgürlüğü yok! Benden nefret ediyorlar! Sınır dışı edilen Bosnalı aktör sessizliğini bozdu:... Haberi Görüntüle

KARANTİNA STRATEJİSİ NEDİR?

Çin, Amerika ile doğrudan karşı karşıya gelmekten kaçınırken Tayvan'a da büyük baskı uyguluyor. Amerika her zaman Tayvan'ın yanında olmuştur. Uzmanlar, Tayvan'ın Çin ile olan ekonomik ilişkileri nedeniyle Çin'in bu adımlarının uluslararası ilişkiler ve küresel ticaret üzerinde olumsuz etki yaratacağına inanıyor. 

Bu stratejiyle Çin, Tayvan'ı dünyadan tamamen koparmayacak ancak Tayvan'ın deniz ve hava ticaretini kontrol etmeye başlayabilir. Tayvan'ın gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçları almaya devam etmesi, Çin'in herhangi bir sorun olmadığını iddia etmesini sağlayacak. Ancak Amerikan silahlarının Tayvan'a sevkiyatı gibi belirli kesimlerin tedariki durdurulacak. Ancak uzmanlar, Çin'in bu stratejisi nedeniyle, Çin'in her zaman şiddetle karşı çıktığı Tayvan'ın, bağımsızlığını resmen ilan etmek zorunda kalabileceğine inanıyor.

Çin'in devlet kurumu Xinhua'ya göre, Cuma günü Tayvan'ın bağımsızlığının sadık destekçileri için uygun cezanın verileceğini duyurdu. Hatta 'özellikle ciddi' vakalar için idam cezasının da dahil edildiğini duyurdu ve bununla ilgili bir genelge yayınladı.

Bu arada Tayvan, Pekin'in 'Tayvan'ın tamamı üzerinde yasal yargı yetkisine sahip olmadığını' ve kurallarının 'halkımız için uyma zorunluluğu olmadığını' söyledi. Tayvan yaptığı açıklamada, Pekin yetkililerinin eylemlerinin yalnızca Tayvan Boğazı halkı arasında çatışmayı kışkırtacağını söyledi. Ve bu durum Boğazlar arası ilişkilerde kesinlikle olumlu bir gelişmeye yol açmayacak. 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading