Yandex Metrica

Denizlerin hakimi Türkiye olacak! Fransız basını böyle duyurdu: Eşi benzeri görülmemiş bir donanma inşa ediyorlar

Denizlerin hakimi Türkiye olacak! Fransız basını böyle duyurdu: Eşi benzeri görülmemiş bir donanma inşa ediyorlar

Türkiye'nin attığı her adımı yakından takip eden dünya basını son olarak Türk donanmasını mercek altına aldı. 'Türkiye, benzeri görülmemiş bir donanma inşa ediyor' başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan Fransız basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mavi Vatan vurgusuna dikkat çekti.

Dünya

15.09.2024, 14:01

Envanterini her geçen gün daha da güçlendiren Türk Silahlı Kuvvetleri, dünya basınında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Son olarak Türk donanmasını mercek altına alan Fransız basını, 'Türkiye'nin 'Avrupa'nın en büyük deniz güçlerinden biri olarak konumlanarak bu alanda benzeri görülmemiş bir genişleme yaşadığını' duyurdu.

Hava, kara ve denizde son yıllarda devrim niteliğinde adımlar atan Türkiye, özellikle denizlerde donanmanın gücünü daha da artırmak için dev atımlar attı. 

Türkiye, Milli Teknoloji Hamlesi'yle 'Mavi Vatan'a güç katarken, dünya basını bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. 

ABD Türk kızı için ayakta! Washington'da binlerce kişi Ayşe Ezgi Eygi için yürüdü ABD Türk kızı için ayakta! Washington'da binlerce kişi Ayşe Ezgi... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN MAVİ VATAN VURGUSUNA DEĞİNİLDİ

Türkiye'nin bu adımlarını yakın markaja alan Fransa merkezli RFİ, "Türkiye, Avrupa'nın en büyük deniz gücünden biri olarak bu alanda benzeri görülmemiş bir gelişim yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Haberine devam eden Fransız basını, komşu ülkelerin bu durumdan endişe duyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde yaptığı, "Topraklarımızda huzur içerisinde yaşamak için hem Mavi Vatanımızda hem de uzak coğrafyalarda güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz" sözlerine yer verildi.

Haberde, 'TCG Anadolu, fırkateynler ve yapım aşamasındaki bir düzineden fazla askeri amaçlı geminin' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk donanmasını güçlendirme çabasının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Haberde bu gelişmelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'dan Somali ve Libya'ya kadar Türkiye'nin nüfuzunu genişletme konusundaki siyasi gündemi ile uyumlu olduğu belirtildi.

Donanma için bu, ülkenin savunmasında daha büyük bir rol anlamına geliyor diyen RFİ haberinde, "artık sadece toprak savunması değil, denizaşırı savunma da. Türk denizciler eskiden denize açılırdı, ancak aynı gün ana üslerine geri döner ve geceyi evlerinde geçirirlerdi. Artık durum böyle değil" ifadelerine yer verildi.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten 2 büyük felaket senaryosu! 25 yıl içinde... Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten 2 büyük felaket senaryosu! 25 yıl... Haberi Görüntüle

İSRAİL VE YUNANİSTAN'DA BÜYÜK KORKU

Türkiye ile Ege ve Akdeniz'de uzun süredir anlaşmazlık yaşayan Yunanistan'ın özellikle endişelerini dile getirdiği ifade edilen haberde, İsrail'in de, Kuzey Kıbrıs'ta konuşlandırılan askeri insansız hava araçları da dahil olmak üzere, Türkiye'nin donanmasının büyümesi konusunda alarm verdiği vurgulandı.

Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nde kıdemli araştırmacı olan Gallia Lindenstrauss, "Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'taki İHA üssü gibi bazı deniz hamleleri İsrail'i hedef alabilir. Bu, tekrar doğrudan bir çatışma olacağı anlamına gelmiyor, ancak İsrail ordusunun bunu hesaplaması gerektiği anlamına geliyor" dedi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading