Yandex Metrica

Sitede Ara

Derin Amerika devrede! Elon Musk'tan Venezuela seçimlerine ilişkin tarafgir paylaşım

Derin Amerika devrede! Elon Musk'tan Venezuela seçimlerine ilişkin tarafgir paylaşım

Latin Amerika ülkelerinden Venezuela'da halk, yeni devlet başkanını seçmek için bir kez daha sandık başına gidiyor. 10 adaylı yarışın mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve muhalefet koalisyonunun adayı Edmundo Gonzalez arasında geçmesi bekleniyor. ABD'li milyarder Elon Musk ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla seçimde tarafını belli etti. 

Dünya

28.07.2024, 00:50

Venezuela halkı yeni devlet başkanını belirlemek için sandık başına gidiyor. 21 milyonu aşkın seçmenin oy kullanacağı seçime 10  aday katılıyor.  10 aday içinde ise Büyük Vatansever Kutup (Gran Polo Patriotico) adayı mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez'in adı öne çıkıyor. 

Telegram'ın patronu Durov ve kardeşi için olay iddia: ABD medyası yazdı Telegram'ın patronu Durov ve kardeşi için olay iddia: ABD medyası... Haberi Görüntüle

MUHALEFET 10 YIL SONRA KATILIYOR

Nicolas Maduro, seçimi yeniden kazanması halinde üçüncü dönemine başlamış olacak. Venezuela'da 10 yıldır muhalefet partileri seçimleri boykot ediyor. Bu seçim 10 yıl sonra muhalefetin de katılacağı seçim olması bakımından ayrı bir öneme sahip. Başkent Karakas'ta genel olarak Maduro'nun afiş ve posterleri var. Muhalefetin adayı Gonzales ise bu hususta biraz zayıf kalmış durumda. 

Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama akıl almaz saldırı! Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama... Haberi Görüntüle

ANKETLER NE DİYOR?

Uluslararası Danışmanlık Hizmetleri tarafından yayımlanan anketler Maduro'yu yüzde 71 gibi ezici bir üstünlükle rakibinin önünde gösteriyor. Gonzales ise bu ankete göre 23,9 oy ornına sahip. Fakat muhalefete yakın medya bambaşka rakamlar ortaya koyuyor. Muhalefet medyasında yer aşan anketlere göre Gonzales yüzde 60 oy oranına sahip. 

Türkiye düşmanı Michael Rubin yeniden piyasada: Rubin, Türkiye'nin F-35'leri asla alamayacağını iddia etti Türkiye düşmanı Michael Rubin yeniden piyasada: Rubin, Türkiye'nin F-35'leri asla... Haberi Görüntüle

ELON MUSK'IN PAYLAŞIMI

Elon Musk da bir yerden Venezuela seçimlerine dahil olmayı başardı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Musk, siyasi yasaklı olduğu için devlet başkanı adayı olamayan eski milletvekili Maria Corina Machado'nun gönderisini alıntılayarak "Venezuela halkının daha iyi bir gelecek şansına sahip olmasının zamanı geldi. Maria Corina'yı destekleyin!" ifadelerini kullanarak dolaylı olarak Edmundo Gonzales'e destek verdi. Corina, seçimde Gonzales'i destekliyor. Musk'ın bu paylaşımı sosyal medyada farklı yorumlara neden oldu. Maduro destekçileri Musk'a tepki göstererek ABD'nin bu seçimlere karışmasını karışmaması gerektiği yönünde yorumlar yazdı. Musk'ın muhalefetin adayına yaptığı destek açıklamasının ABD'nin seçimlere müdahale edeceği şüphesi oluşturduğunu savunan kullanıcılar Maduro'nun farklı kazanacağı bir seçimi dış müdahaleyle kaybedebileceğini ifade ederek bunun da darbeden farksız olduğunu iddia ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading