Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Daha da düşecek

Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Daha da düşecek

Alman devi Deutsche Bank, Türkiye ekonomisinden 2024'te yüzde 3 büyüme beklerken, enflasyonun yüzde 42'ye gerilemesini öngördü. Son raporda, 2024 sonunda dolar/TL kurunun 36 seviyesine, 2025'te ise 44'e ulaşacağı tahmin edildi.

Dünya

30.09.2024, 15:39

Alman devi Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi geldi. Deutsche Bank, Türkiye'de enflasyonun daha da düşeceği öngörüsünde bulunurken ülkede ekonomik aktivitedeki soğumanın da devam edeceğini belirtti.

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Deutsche Bank analizine göre 2024 yılında Türkiye'de ekonomik aktivite büyük bir soğumanın içerisine girecek. Enflasyondaki düşüş ivmesi ise 2024 yılının geri kalanında devam edecek.

Tam anlamıyla terörizmdi! Eski CIA şefi İsrail'in çağrı cihazı saldırısını değerlendirdi: ABD ortaklarını gözden geçirmeli Tam anlamıyla terörizmdi! Eski CIA şefi İsrail'in çağrı cihazı saldırısını... Haberi Görüntüle

ENFLASYON DAHA DA DÜŞECEK

Ayrıca Alman bankası, 2024 yılında Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 3 olarak belirledi. Söz konusu analize göre iç talepte beklenen yavaşlama ve para birimindeki reel değerlenme nedeniyle enflasyon yılın geri kalanında daha da düşecek.

F-35'e kafa tutacak! Gökyüzüne taze kan! Su-57 teslimatı savaşta dengeleri değiştirecek F-35'e kafa tutacak! Gökyüzüne taze kan! Su-57 teslimatı savaşta dengeleri... Haberi Görüntüle

KASIM AYINDA FAİZ 250 PUAN İNECEK

Alman devi Deutsche Bank, yıl sonu enflasyon tahminini ise yüzde 42 olarak açıkladı. Bankanın yaptığı analize göre; enflasyonun 2025 yılı sonunda yüzde 23 civarına gerileyeceği öngörüldü. Banka analistlerine göre Merkez Bankası, kasım ayında politika faizini 250 baz puan indirecek. Politika faizinin yıl sonuna kadar yüzde 45'e düşürüleceği tahmin edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading