Yandex Metrica

Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Yatırımcılara TL tavsiye etti

Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Yatırımcılara TL tavsiye etti

Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank TL'de uzun pozisyon önerisini sürdürdü. Deutsche Bank, Ağustos'ta liradaki zayıflamaya rağmen uzun pozisyon önerisini yineledi. 

Dünya

29.08.2024, 15:29

Daha önce yaptığı analizde yatırımcılara TL tavsiyesinde bulunan Alman Deutche Bank, Türkiye ile ilgili bir rapor yayımladı.

Merkez Bankası'nın yaptığı faiz artışlarından sonra TL üzerindeki olumlu beklentilerin arttığından bahseden banka, Ağustos ayında ilk kez TL'nin Forwards’a karşı zayıfladığını ve yaklaşık yüzde 3 değer kaybettiğinin altını çizdi.

Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

''TL'NİN DAHA FAZLA DEĞER KAYBETMEMESİ GEREKİR''

Alman bankası, TL'nin reel efektif döviz kurunun pahalı olduğunu ve bunun ihracat üzerindeki baskıyı artırdığına dikkat çekti. Ayrıca, analizde TCMB'nin yıl sonu enflasyon hedeflerine ulaşabilmesi için TL'nin daha fazla değer kaybetmemesi gerektiğini savunuldu. 

Banka, politikada beklenmedik bir değişiklik dışında ana riskin daha keskin bir carry girişi veya yurt içi yerleşiklerin daha fazla döviz birikimine yol açan birkaç yüksek enflasyon baskısı olacağını belirtti.

Bloomberg'den çılgın iddia: Türkiye o ülkede balistik füze üssü ve uzay limanı kurmak istiyor! Bloomberg'den çılgın iddia: Türkiye o ülkede balistik füze üssü ve... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ EN İYİ YATIRIM ADRESİ SEÇMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere banka daha önce Türkiye'yi 2024 yılının en iyi yatırım adresi olarak seçmişti. Deutsche Bank temmuz ayında TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için oldukça çekici bir giriş noktası sunduğunu bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading