Dev depoyu patlattılar, ordunun 3 aylık mühimmatı tek gecede yok oldu: İşte o görüntüler

Dev depoyu patlattılar, ordunun 3 aylık mühimmatı tek gecede yok oldu: İşte o görüntüler

Eylül ayında Rusya'nın en büyük askerî depolarından Toropets'i vurarak 30 bin tonu aşkın mühimmatı yok eden Ukrayna ordusu, kamikaze İHA'ları kullanarak bu kez Karaçev'i hedef aldı. Kuzey Kore'den gönderilen top mermilerinin de bulunduğu dev depo, patlamayla birlikte kilometrelerce uzağa ışık saçtı. 

Dünya

09.10.2024, 19:30

Rus ordusu Ukrayna topraklarında ilerlemeye devam ederken Ukraynalılar kamikaze İHA'larla Rusya derinliklerinde operasyona devam ediyor. 

Eylül ayında Moskova kuzeybatısındaki Tver oblastında bulunan Toropets depolarını vurarak 2,5 yıllık savaşın en büyük patlamasına yol açan Ukrayna İHA'ları, 8 Ekim'i 9 Ekim'e bağlayan gece bu kez daha yakındaki bir hedefi, Karaçev'i vurdu. 

Biryansk oblastında Ukrayna sınırına 115 kilometre mesafede bulunan Karaçev'deki mühimmat ve füze depoları, kamikaze İHA'larla vurulmasının ardından büyük bir gürültüyle infilak etti. 

Ukrayna Genelkurmayı, vurulan depolarda Kuzey Kore'den gönderilmiş füzelerle, güdümlü uçak bombaları ve topçu mühimmatının istiflendiğini kaydetti. 

Rus Ana Füze ve Topçu Komutanlığı'na (GRAU) bağlı 67. Cephanelik'te meydana gelen patlamalar sabah saatlerine dek sürdü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, Karaçev'deki depoları saran alevlerin kilometrelerce uzaktan görülebildiğini ortaya koyuyor. 

Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Ekim'de Ukrayna'ya ait 47 İHA'nın düşürüldüğünü açıklarken bunların 24'nün Biryansk'ta vurulduğunu kaydetti. Bu durum, Ukrayna birliklerinin kamikaze İHA'larla toplu saldırı gerçekleştirdiğini gösteriyor. 

2-3 AYLIK MÜHİMMAT TEK GECEDE YOK OLDU

Kiev medyasına konuşan Estonyalı Albay Ants Kiviselg'e göre, Karaçev'deki deponun vurulmasıyla birlikte Rus ordusunun 2-3 aylık mühimmat ihtiyacı yok edildi.

Ukrayna Genelkurmayı'na göre, mühimmatın büyük kısmı açık alanda bulunuyordu. Bir süre önce çekilmiş uydu fotoğrafları bu bilgiyi doğruluyor. 

Karaçev'deki depo kamikaze İHA'larla vuruldu.

Yıllık 3 milyonu bulan top mermisi üretimine rağmen çok yoğun kullanımdan ötürü tedarik sıkıntısı yaşayan Rusya, Kuzey Kore ve İran'dan top mermisi alıyordu.

Mühimmat bakımından Rus güçleri karşısında dezavantajlı durumda olan Ukrayna askerleri Rusların attığı her 3 mermiye karşılık 1 mermi atabiliyor. 

Bu nedenle kamikaze İHA'larla Rus topraklarındaki depoların vurulması daha da önemli hale geliyor.

Artık jet motorlu hale gelen patlayıcı yüklü kamikaze İHA'lar (Palyanitzia) geçtiğimiz ay Ukrayna sınırına 470 kilometre uzaklıktaki Toropetz depolarını vurmuş, burada 30 bin tondan fazla mühimmat ve füze yok edilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading