Yandex Metrica

Devasa kanatlar, iri gövde! Okyanusun yeni belası: Gizli su altı uçağı Manta Ray deşifre oldu

Devasa kanatlar, iri gövde! Okyanusun yeni belası: Gizli su altı uçağı Manta Ray deşifre oldu

ABD Donanması tarafından uzun vadeli su altı görevleri için tasarlanan çok gizli bir otonom denizaltı, Google Haritalar kullanıcıları San Diego Deniz Üssü çevresindeki kıyıları keşfetmeye başladığında fark edildi.

Dünya

25.06.2024, 18:59

Keskin gözlü GMap, Pazar günü Kaliforniya'daki Port Hueneme deniz üssünde 'Manta Ray' adı verilen bir Amerikan prototip silah denizaltısı görüntüledi.  Şık tasarımı ve düşük güç modunda çalışırken kendini suyun derinliklerine demirleme yeteneği nedeniyle adını deniz canlısından alan otonom gemi, Northrop Grumman tarafından ABD Donanması'nın uzun menzilli su altı silahları geliştirme girişiminin bir parçası olarak üretildi.

İnsansız denizaltı gemisi (UUV), uzun süreli, uzun menzilli, yük taşıma kapasitesine sahip yeni bir sınıf UUV için kritik teknolojileri göstermeyi amaçlıyor.

Manta Ray, yakıt ikmali gerektirmeden deniz tabanında uzun süre kış uykusuna yatma yeteneğine sahip son derece gelişmiş bir su altı drondur.

Karadeniz'de dumanlar yükseliyor: 36 İHA imha edildi! Karadeniz'de dumanlar yükseliyor: 36 İHA imha edildi! Haberi Görüntüle

TEST SÜRECİ 3 AY SÜRDÜ

Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı'nın (DARPA) Manta Ray program yöneticisi Dr. Kyle Woerner, bir basın bülteninde dronun "suda hareket etmek için verimli, yüzdürme kuvvetine dayalı süzülme" kullandığını açıkladı.

Woerner, ayrıca "Başarılı, tam ölçekli Manta-Ray testlerimiz, aracın gerçek dünya operasyonlarına doğru ilerlemeye hazır olduğunu doğruluyor" dedi.

Telegraph'a göre Donanma, Güney Kaliforniya kıyılarındaki gemiyi titizlikle test etmek için üç aydan fazla zaman harcadı.

Genetik mühendisliğinde dev adım: DNA'yı isteğe göre 'programlayacaklar Genetik mühendisliğinde dev adım: DNA'yı isteğe göre 'programlayacaklar Haberi Görüntüle

YILDIZ SAVAŞLARI GÖRÜNÜMLÜ

DARPA bir basın açıklamasında, "aracın tüm itme ve yönlendirme modlarını (yüzdürme, pervaneler ve kontrol yüzeyleri) kullanarak su altında yapılan operasyonlar da dahil olmak üzere denizde hidrodinamik performans sergileyen saha testlerinin tamamlandığını söyledi." denildi.

'Yıldız Savaşları' görünümlü geminin öne çıkan özelliklerinden biri, çok çeşitli deniz görev setlerini barındıracak çeşitli boyut ve türlerde çeşitli yük taşıma bölmelerini içeren modüler tasarımıdır. Bu tasarım aynı zamanda geminin sökülüp standart nakliye konteynırlarında taşınmasına da olanak tanıyarak özel liman tesislerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

DARPA, "Başarılı olması halinde, bu yeni UUV sınıfı, savaşan komutana, konuşlandırıldıktan sonra insanlı gemilerden ve limanlardan bağımsız kalarak mevcut operasyonları aksatmadan kapasite artışı sağlayacak" diye ekledi.

Irak'tan PKK açıklaması: Sınıra karakollar inşa edilecek, terör örgütünün etkinliği zayıflatılacak Irak'tan PKK açıklaması: Sınıra karakollar inşa edilecek, terör örgütünün etkinliği... Haberi Görüntüle

SÜPER GÜÇLERİN SAVAŞI

Savunma analistleri, ABD Donanması'nın drone teknolojisi geliştirmeye verdiği önemin, Rusya ve Çin'in denizaltı operasyonlarına karşı koymayı amaçladığını düşünüyor.

Rus sualtı insansız hava araçlarının yaklaşık 6.200 mil menzile sahip olduğu, nükleer savaş başlıkları ile donatılabileceği ve 100 deniz mili (185 mil/saat) hıza ulaşabildiği bildiriliyor.

Dr Kyle açıklamasını şöyle tamamladı: 

"Ülkeler arası modüler taşıma, sahada montaj ve ardından konuşlandırmanın birleşimi, ekstra büyük bir UUV için türünün ilk örneği olan yeteneği ortaya koyuyor."

Habere Tepki Ver

1

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading