Yandex Metrica

Deyrizor'da terör örgütü PKK/YPG ile rejim güçleri arasında çatışma: Ölü ve yaralılar var

Deyrizor'da terör örgütü PKK/YPG ile rejim güçleri arasında çatışma: Ölü ve yaralılar var

Suriye'nin doğusunda bulunan Deyrizor'da rejim güçleri ile ABD destekli terör örgütü PKK/YPG militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. Fırat Nehri yakınlarındaki çatışmalar gece boyu devam etti.

Dünya

13.08.2024, 09:28

ABD'nin silahlı destek verdiği ve beslediği terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik hoşnutsuzluk sürüyor. İşgal ettikleri yerlerde çocuk kaçırma, zorla silah alma gibi despotluklar da yapan terör örgütüne gerek rejim güçlerinin gerekse de Arap aşiretleri ile yerel halkın tepkisi var. Bu çerçevede Surişye'nin Deyrizor ilinin güneydoğusunda bulunan Şuheyl ile Bukrus beldeleri yakınlarında Beşşar Esed rejim ordusu ve İran destekli gruplardan oluşan rejim güçleri terör örgütü PKK/YPG militanlarıyla çatıştı. Fırat Nehri civarındaki çatışma tüm gece devam etti. 

Rejim güçleri, Fırat Nehri'nin batısından yaptığı saldırılarda teröristlerin işgalinde bulunan Kişkiyye, Ebu Hamam, Sabha ve Dhele beldelerine karadan karaya atış yapılan silahlar kullandı. Terör örgütü PKK/YPG ise rejim güçlerinin bulunduğu Muhasan ilçesine karadan karaya atılan silahlarla saldırdı. Çatışmaların yaşandığı bölgede onlarca ailenin yerinden edildiği bildiriliyor. 

KAAN vs KF-21! O ülke korkudan Güney Kore'ye sığındı: Gökyüzünde büyük savaş hazırlığı KAAN vs KF-21! O ülke korkudan Güney Kore'ye sığındı: Gökyüzünde... Haberi Görüntüle

ARAP AŞİRETLERİ DE ÇATIŞTI

Bu arada zaman zaman Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında da çatışmalar yaşanıyorç Busayra ve Şuheyl ilçelerinde yaşanan çatışmalarda 1 kadın hayatını kaybederken 4 sivil ise yaralandı. Yaralıların yakın hastanelere sevk edildiği duyuruldu. Fırat Nehri'nin batısında konuşlu rejim ordusu ve saflarında yer alan İran destekli gruplar ile Fırat Nehri'nin doğusunu işgal eden PKK/YPG'li teröristler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

SURİYE'DEN ABD'YE: "TOPRAKLARIMIZDAN ÇEKİLİN"

Geçtiğimiz günlerde Beşşar Esed rejimi ABD'nin ülkesindeki varlığından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ABD'nin Suriye'deki ölümcül günahları bir bir sayılmış ve sonunda ABD askerleri Suriye dışına davet edilmişti. Yapılan açıklamada PKK/YPG'nin ABD ajanlığı yaptıpı vurgulanarak terör örgütünün Deyrizor, Haseke ve Kamışlı'da canice saldırılar düzenlediği ve bu saldırılarda çok sayıda Suriyelinin öldürülğü belirtildi. Aynı şekilde ABD savaş uçaklarının da Suriye'de halkı bombaladığı ve terör örgütü PKK/YPG'ye alan açtığı vurgulandı. Açıklamanın sonunda ise ABD güçlerinin derhal Suriye topraklarından çekilmesi talep edildi.

Tehlike geliyor! Eriyen Himalaya buzullarında 1700 antik virüs keşfedildi! Tehlike geliyor! Eriyen Himalaya buzullarında 1700 antik virüs keşfedildi! Haberi Görüntüle

700 PKK/YPG'Lİ SEVK EDİLMİŞTİ

ABD güçleri, geçtiğimiz günlerde Fırat nehrinin kıyısındaki üslerine 700 PKK/YPG'li terörist sevk etmişti. ABD'nin Suriye'de yeni bir yapılanmanın peşinde olduğunu belirten uzmanlar, terörist sevkiyatının Türkiye-Suriye yönetiminin yakınlaşmasına ket vurmak için yapıldığını ifade ediyor.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading