Yandex Metrica

Sitede Ara

Dinozorlar ölmeseydi o meyveyi yiyemeyecektik! 66 milyon yıllık gizem çözüldü

Dinozorlar ölmeseydi o meyveyi yiyemeyecektik! 66 milyon yıllık gizem çözüldü

Dünyada hala gizemini koruyan dinazorlar 66 milyon yıl önce nesli tükenmesinin ardından araştırmacıalr üzümlerin dinazorların ölmesinde etken olabileceği fikrini ortaya attı. Milyonlarca yıllık üzüm fosilleri incelendiğinde ortaya ilginç bilgiler çıktı.  

Dünya

05.07.2024, 18:40

66 milyon yıl önce dünyanın dört bir tarafında yaşayan ve günümüzde yaşayıp yaşamadıkları hala araştırılan dinazorlar hakkında çok büyük bir keşif daha yapıldı. 

Araştırmacılar, Panama, Peru ve Kolombiya'da 19 ila 60 milyon yaşları arasında fosilleşmiş üzüm tohumları ile dinazorların neslinin tükenmesiyle ilişkili olabileceği öğrenildi. 

NATO Gölü'nde Rus donanmasının savaş oyunları! İki denizaltı birbirine torpido ateşledi NATO Gölü'nde Rus donanmasının savaş oyunları! İki denizaltı birbirine torpido... Haberi Görüntüle

DİNOZORLARIN YOK OLMASIYLA ÜZÜMLER ARTTI

Dünya'nın yağmur ormanalrında yoğun olarak keşfedilen tohum fosillerine ilişkin, Nature Planets dergisinden yapılan araştırmaya göre Batı Yarımküre'de bulunan es eski üzüm fosilleri olduğu öğrenildi. Araştırmacı Fabian Herrera, üzüm tohumlarına ilişkin, "Bunlar dünyanın bu bölgesinde bulunan en eski üzümlerdir ve gezegenin diğer tarafında bulunan en eski üzümlerden birkaç milyon yıl daha gençtirler" açıklamasınad bulundu. 

Chicago Negaunee Bütünleştirici Araştırma Merkezi palebotanik uzmanı dinazorların neslinin tükenemesinin arıdan üzümlerin tüm dünyaya yayıldığını belirterek,  "Bu keşif önemli çünkü dinozorların neslinin tükenmesinin ardından üzümlerin gerçekten dünyaya yayılmaya başladığını gösteriyor." ifade etti. 

Gribe yakalandığını zanneti hayatının kabusunu yaşadı! Önce kollarını sonra bacaklarını kaybetti! Gribe yakalandığını zanneti hayatının kabusunu yaşadı! Önce kollarını sonra bacaklarını... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN ESKİ ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ BULUNDU

Dünya arihini ve üzerindeki canlıların gelişimi ve yok olmasına ilişkin bilgileri içerisinde barındıran bitki fosillerine ilişkin Hindistan'da en eski üzüm fosili bulundu. 66 milyon yıl önceye ait olan fosilin  geçmişte dinozorlar hakkında bilgi verebileceği de araştırmacılar tarafından göz önünde bulunduruluyor. 

Üniversite'deki öğrencilerin en eski üzüm fosillerini araştırdıkları dinozorlara ilişkin bilgi verme ihtimalinin göz önünde bulundurulduğu fosillere ilişkin And Dağları'nda saha çalışması yapıldığı öğrenildi. 

Bilim adalmları üzüm çekirdeğinin iç yapısını incelemek için CT taraması yaptıklarını ve elde edilen verilerin o döneme ışık tutma ihtimalinin yüksek olduğu aktarıldı. 

SMO Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa: 'Türkiye bu çağdaki Nuh’un gemisidir' SMO Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa: 'Türkiye bu çağdaki... Haberi Görüntüle

NESİLLERİNİN TÜKENMESİ DOĞAYI CANLANDIRDI

Araştırmacılar dinozorlara ilişkin, "Dinozorlar gibi büyük hayvanların etraflarındaki ekosistemleri bozduğu biliniyor. Eğer ormanda dolaşan büyük dinozorlar olsaydı, muhtemelen ağaçları devireceklerini ve ormanları etkili bir şekilde bugün olduğundan daha açık tutacaklarını düşünüyoruz." dedi. 

Dünyada dinazorlar nedeniyle çeşitli memeli hayvanlar ve uçan kuşların yok olmaya yüz tuttuğu ancak nesillerinin tükenmesinin arıdnan doğanın yenien farklılaştığı vurgusu yapıldı. Üzümlerin de bu şekilde dünyaya yayıldığı tahmin ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading