Yandex Metrica

Dior'dan skandal etiket oyunu! Zengin müşterilerini kazıklama taktiğine soruşturma! Binlerce Euroluk çantaların gerçek maaliyeti ortaya çıktı!

Dior'dan skandal etiket oyunu! Zengin müşterilerini kazıklama taktiğine soruşturma! Binlerce Euroluk çantaların gerçek maaliyeti ortaya çıktı!

Dünyaca ünlü lüks İtalyan markası Dior ve Armani 2 bin 780 Euro'ya satılan çantaları 57 Euro'ya ürettiği ortaya çıkınca moda dünyası karıştı. Ürünleri için sıraya giren hatta sınırlı sayıda üretilen ürünlerin komik rakamlar verilerek müşterilere sunulmasının ardından şirketlere soruşturma açıldı.

Dünya

04.07.2024, 15:50

LVMH bünyesinde yer alan dünyaca ünlü lüks giyim markası Dior, İtalya'da ve tüm dünyada moda camiasına yön veren markalardan birisi haline gelmişti. Ancak dünyaca ünlü lüks markaya ilişkin İtalyan savcılarının yaptıkları araştırmada Armani markası ile birlikte yabancı iş gücünü sömürerek, yüksek kaliteli ürünlerin, perakende fiyatlarının altında ürettirdikleri ortaya çıktı. 

Tüm dünya önünde insani kriz yaşanıyor: Gazze'deki temiz suya erişim sıkıntısı birçok hastalığı tetikledi! Tüm dünya önünde insani kriz yaşanıyor: Gazze'deki temiz suya erişim... Haberi Görüntüle

57 EURO'YA ÜRETİLDİ 2 BİN 780 EURO'YA SATILDI

Savcılığın incelemeleri kapsamında Dior'ın Çinli bir tedarikçi firma ile anlaşarak 2 bin 780 Euro'ya satılan çantaların 57 Euro'ya üretiliği öğrenildi.

Savcılık üretimdeki çalışanlara yönelik hazırladığı raporlarda ise işçilerin yasa dışı olarak günün her saatinde çalıştırıldığı, tatil günleri ve geceleri de çalıştırıldıklarını, fabrikaların ürettiği elektrik tüketim verilerine göre tespit etti. 

Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma zamanı geldi Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma... Haberi Görüntüle

İŞÇİLERİN KÖTÜ ŞARTLARDA ÇALIŞTIRILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Mart ve Nisan ayında işçilerin fabrikalarda uyuduğu, şirketin anlaştığı taşeron firmaların Çin'den geldiği tespit edilerek kişilerin İtalya'da yasadışı olarak çalıştıkları öğrenildi. Dünyaca ünlü markaların fabrikalarda işçilerin daha çok üretim yapabilmeleri için ise güvenlik cihazlarını da kaldırdıkları tespit edildi. 

Mahkeme Dior ve Armani'yi üretim tesislerini denetlememekle suçlayarak, kötü şartlar altında çalışan işçiler ve kaçak çalıştırdıkları işçilerin standartların altında yaşadıklarını tespit etti. 

UCM'den flaş Rusya kararı! Kremlin'den sert tepki: 'Kararı meşru bulmuyoruz' UCM'den flaş Rusya kararı! Kremlin'den sert tepki: 'Kararı meşru bulmuyoruz' Haberi Görüntüle

ARMANİ MARKASI DA İNCELEMEYE DAHİL OLDU

Lüks giyim markası Armani'nin de müşterilerine 1.900 Dolar'dan sattığı çantların 99 Euro'ya ürettiği de İtalyan savcılıklarınca tespit edildi. 

İtalyan mahkemesi Dior ve Armani'yi Nisan ayından bu yana mercek altına aldığı, tüketici ve yatırımcıları yanıltığını vurguladı. Moda markalarının taşeron firmaların sayısını azaltmaları gerektiği Toskana'da bulunan deri fabrikalarını etkilediğine karar verdi. Kaçak göçmenler ve zor şartlar altında uzun saatler çalışan işçiler hakkında incelemede bulunan mahkeme ayrıca yeteri kadar denetlenmeyen tedarikçi firmalara ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

27.000 İHA, 550 uçak, 180 helikopter düşürüldü! Cehennem ateşi savunma cephesini yaktı kavurdu 27.000 İHA, 550 uçak, 180 helikopter düşürüldü! Cehennem ateşi savunma... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN ZENGİNİ LVMH'NİN KURUCUSU

Öte yandan Dior, Louis Vuitton, Tiffany and Co., Celine, Fendi, Bulgari gibi lüks markaları bünyesinde barındıran LVMH'nin sahibi Bernard Arnault dünyanın en zengin adamı olarak biliniyor. 

 

Habere Tepki Ver

4

2

0

0

0

0

0

2

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading