Yandex Metrica

Dışişleri'nden İsrail'in Gazze'deki okul saldırısına tepki: Katliamı durdurmayalar suça ortak!

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in Gazze şehrinin Derec Mahallesi'ndeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de okul binasına yönelik saldırısına tepki gösterdi.  

Dünya

11.08.2024, 10:26

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail, Gazze'nin Derec mahallesindeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir" açıklamasında bulundu.

Ermenistan ateşkes ihlallerine devam ediyor! Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı Ermenistan ateşkes ihlallerine devam ediyor! Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı Haberi Görüntüle

"İNSANLIĞA KARŞI YENİ BİR SUÇ İŞLENMİŞTİR"

Dışişleri Bakanlığı, soykırımcı İsrail'in Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. İsrail'in ateşkes konusunu sabote etmek istediğinin altını çizen Bakanlık, "Yüzden fazla sivili katledilerek insanlığa karşı yeni bir suç işlenmiştir" ifadelerine yer verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

"İsrail, Gazze şehrinin Daraj mahallesindeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir.

Bu saldırı, Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini sabote etmek istediğini bir kere daha göstermiştir. İsrail’i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler, bu suçlara ortak olmaktadır."

Son fırsat! Bir kez daha temas sağlandı: İsrail-Hamas arasında esir takası olacak mı? Son fırsat! Bir kez daha temas sağlandı: İsrail-Hamas arasında esir... Haberi Görüntüle

"KANA DOYMAYANLAR HESAP VERECEK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin öldürüldüğü saldırıyı lanetleyerek, "Kana doymayan, diplomasiyi her türlü provokasyon ile sabote eden, bölgesel ve küresel barışı tehdit eden Netanyahu hükümeti, insanlık vicdanında ve uluslararası hukuk önünde vereceği hesabı büyütmeye devam ediyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını hatırlatarak, şehitlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading