Yandex Metrica

Dnipro nerede? Dnipro hangi ülkede? Dnipro Ukrayna şehri mi?

Dnipro nerede? Dnipro hangi ülkede? Dnipro Ukrayna şehri mi?

Dnipro, Rusya - Ukrayna geriliminin ardından aranan ülkeler arasına girdi. Vatandaşlar tarafından internette Dnipro nerede? Dnipro hangi ülkede? Dnipro Ukrayna şehri mi? araştırmaları yapılmaya başladı. Peki Dnipro nerede? Dnipro hangi ülkede? Dnipro Ukrayna şehri mi?

Dünya

08.05.2024, 12:21

Rusya Ukrayna gerilimi giderek artıyor. Rusya'nın saldırısı üzerine Dnipro şehri internette araştırılmaya başlandı. Peki nipro nerede? Dnipro hangi ülkede? Dnipro Ukrayna şehri mi?
DNİPRO NEREDE?

Dinyeper Nehri'nin kenarında bulunan, Ukrayna'nın Dnipropetrovsk Oblastı'nın idari merkez şehridir.

Bir haftada 200 milyon dolar bağış topladı: ABD'de Harris rüzgarı Bir haftada 200 milyon dolar bağış topladı: ABD'de Harris rüzgarı Haberi Görüntüle

DNİPRO TARİHİ NEDİR?

Dnipro, 1240'ta Moğol istilasına uğradı. Ekim 1648 tarihinde Kazakların eline geçti ve Kazak egemenliği 1711'de Prut Antlaşması'nın imzalanmasına kadar devam etti. Dnipro, 1768-1774 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra imzalanan Küçük Kaynarca Antlaşması ile Rus İmparatorluğu'na geçti. 1776'te bugün şehrin bulunduğu yerde değil, Samara Nehri'nin Kilçen Nehri ile birleştiği yerde Rusya'nın imparatoriçesi II. Ekaterina'nın onuruna Ekaterinoslav ismiyle kuruldu. Ve daha önce 1764'te Novorosya Guberniyası olarak kurulmuş olan Ekaterinoslav Guberniyası'nın idari merkezi konumuna geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading