Yandex Metrica

Doğu Asya'da kriz yeniden tırmanıyor! Çin Tayvan Adası'nın etrafını sardı

Doğu Asya'da kriz yeniden tırmanıyor! Çin Tayvan Adası'nın etrafını sardı

Çin, Tayvan Adası'nın çevresinde askeri varlık göstermeye devam ediyor. Çin'e ait 37 askeri hava aracının Tayvan Adası etrafında tespit edildiği, bunlardan 33'ünün Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan hava ve deniz hattını aştığı açıklandı.  

Dünya

27.06.2024, 19:22

Doğu Asya'da kriz giderek derinleşiyor. Çin'e ait askeri varlıklar Tayvan Adası etrafında yeniden belirdi. Çin'e ait savaş uçakları ve gemilerin Tayvan'ın hava ve deniz hattını aştığı duyuruldu. 

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'in ada etrafındaki askeri hareketliliğine ilişkin X sosyal medya platformundan açıklama yaptı. Bakanlığın X hesabından yapılan bilgilendirmede, son 24 saatte Çin ordusuna ait 37 hava aracı ve 7 geminin Ada çevresinde görüldüğü kaydedildi.

Savaşın bölgeye yayılması an meselesi! Lübnan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: İsrail'e baskıyı artırın Savaşın bölgeye yayılması an meselesi! Lübnan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: İsrail'e... Haberi Görüntüle

TAYVAN'IN "ADIZ" İLAN ETTİĞİ SAHAYI İHLAL ETTİLER

Çin'in Tayvan'a yönelik savaş uçakları ve savaş gemileriyle tacizleri son dönemlerde giderek artıyor. Açıklamada, 37 askeri hava aracından 33'ünün, Tayvan Boğazı'ndaki itibari "orta çizginin" ötesine geçtiği ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği sahada uçtuğu kaydedildi. Bakanlığın yayımladığı haritada hava araçlarının Tayvan'ın kuzey ucundaki Keelung iline 40 deniz mili (74,08 kilometre), güney ucundaki Pingtung iline ise 43 deniz mili (79,68 kilometre) kadar yaklaştığı görüldü.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin hak iddiasında bulunduğu Tayvan'ın topraklarının parçası olduğunu savunuyor. Tayvan, 1949'da elde ettiği bağımsızlığıyla o tarihten bu yana fiili bağımsızlığını elinde bulunduruyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık ve egemenlik ihtilafı sürüyor. Son yıllarda Tayvan üzerindeki askeri baskıyı artıran Pekin yönetimi, Ada'nın ana kara ile yeniden birleşmesi için gerekirse güç kullanımını dışlamayacağını vurguluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading