Yandex Metrica

Sitede Ara

DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü!

DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü!

Avrupa'nın sanayi devleri zehir vatandaşlarına resmen zehir saçıyor. Hava kirliliğinin DSÖ'nün uygun seviyelerine çekilmesi için nisanda alınan kararlara rağmen tablo ürkütücü boyutta. Sadece son 3 yılda AB'de 253 bin kişi hava kirliliğine bağlı olarak hayatını kaybetti.   

Dünya

23.07.2024, 20:21

Avrupa'da hava kirliliği, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) tavsiye ettiği seviyelerin üzerinde seyrediyor. Son 3 yılda 253 kişinin ölümüne yol açan hava kirliğine uluslararası kuruluşlar çare arıyor. 

Avrupa Çevre Ajansı’nın verilerine göre 2021 yılından bu yana DSÖ tavsiyelerine uyulmuş olsaydı; AB genelinde 253 bin ölüm vakasının önüne geçilebilirdi. Hava kirliliğine maruz kalan Avrupalıların akciğer kanseri, kalp hastalığı, astım ve diyabet gibi hastalıklar nedeniyle hayata veda ettikleri istatistiklerle tek tek kanıtlandı. 

İsrailli esir basının yalanını ortaya çıkardı: 'İşkence görmedim, İsrail ordusunun saldırısında yaralandım' İsrailli esir basının yalanını ortaya çıkardı: 'İşkence görmedim, İsrail ordusunun... Haberi Görüntüle

ÜYE DEVLETLER SIKI İZLEMEYE ALINDILAR 

AB'nin iklim ve çevre organizasyonu Copernicus'un yayınladığı son rapora göre Avrupa Birliği bir süredir dünyanın en iddialı hava kalitesi düzenlemelerinden birini hayata geçirme yolunda ilerliyor. "Ortam Hava Kalitesi Direktifleri" başlığı altında üye devletler sıkı izleme ve değerlendirme standartları belirlemeye hazırlanıyor. Hazırlanan yeni direktiflerin çerçevesi, AB Uzay Programı'nın dünya gözlem bileşeni de olan Copernicus'tan ve özellikle Copernicus Atmosfer İzleme Servisi tarafından belirleniyor.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan tarihi AB toplantısı sonrası açıklama: 'Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerekiyor' Dışişleri Bakanı Fidan'dan tarihi AB toplantısı sonrası açıklama: 'Gümrük Birliği'nin... Haberi Görüntüle

SIRADA UYGULAMA VAR

Revize edilen Avrupa Ortam Hava Kalitesi Direktifleri (AAQD), Avrupa Parlamentosu'nun 24 Nisan 2024'te gerçekleştirdiği AB toplantısında kabul edildi. Ardından sıra uygulamaya geldi AB Konseyi ile söz konusu kurumlar arasında yapılan anlaşmanın, kabul yolunda önemli bir adım olduğu ifade edilen mevzuat, hem Avrupa Parlamentosu hem de Avrupa Konseyi tarafından kabul edildikten sonra AB Resmi Gazetesi'nde yayınlandı. Şimdi AB üyesi devletlerin oluşturulan direktifleri ulusal hukuklarına aktarmaları için iki yıl süre tanındı. 

Filistin'e destek verdiği için kadro dışı kalmıştı! El Ghazi, Mainz'a açtığı davayı kazandı Filistin'e destek verdiği için kadro dışı kalmıştı! El Ghazi, Mainz'a... Haberi Görüntüle

AVRUPA ÇEVRE AJANSI UYGULAMA BAŞLATTI 

Avrupa Çevre Ajansı bu kapsamda Avrupa vatandaşlarının, Hava Kalitesi Endeksi'nin (Air Quality Index) hava kalitesi verilerini kontrol edebilmeleri için uygulama başlattı. Hazırlanan aplikasyonun son sürümünde Avrupa genelinde hava kalitesi modellemesi ile birlikte Avrupa'daki 3 bin 500'den fazla hava kalitesi izleme istasyonundan gelen ve saatlik olarak güncellenen bilgiler yer alıyor. Kullanıcılar Avrupa'nın herhangi bir yerindeki hava kalitesini kontrol edebiliyor. 

Rafale yerine Su-30SM! Kardeş ülkeden Fransa'ya tarihi çalım: Savaş uçakları filoya dahil oldu Rafale yerine Su-30SM! Kardeş ülkeden Fransa'ya tarihi çalım: Savaş uçakları... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE HAVA KALİTESİ NE DURUMDA? 

Türkiye, hava kalitesi sınır değerleri için, Avrupa Birliği limit değerlerini hedef yaparken, bu hedef değerlere ise kademeli olarak her geçen gün ulaşmayı planlıyor. Söz konusu plana göre en son 2024 tarihinde azotdioksit limit değerlerine ulaşacak olan Türkiye, bu tarihten itibaren tüm kirletici parametreler için AB mevzuatını uygulayacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading