Yandex Metrica

Duhok Valisi, PKK'ya kapıyı gösterdi: 'Bölgeyi terk edin'

Duhok Valisi, PKK'ya kapıyı gösterdi: 'Bölgeyi terk edin'

Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik rahatsızlık devam ediyor. Duhok Valisi Ali Tatar, terör örgütü PKK nedeniyle büyük zarar gördüklerini ve terör örgütünün bölgeyi terk etmemesi halinde bu zararın hiçbir zaman tazmin edilemeyeceğini ifade etti.

Dünya

14.08.2024, 22:33

Türkiye'nin uyguladığı aktif diplomasi meyvelerini vermiş ve Irak'ta terör örgütü PKK, yasaklı örgüt olarak kabul edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yaptığı tarihi ziyarette ayrıca anlaşmalar imzalanmış ve terör örgütü PKK ile mücadelede ortak adımlar atılmasına yönelik yeni kararlar alınmıştı. 

Bulunduğu her yerde terörist faaliyetler yürüten ve bölge halkı için tehdit olan terör örgütü PKK'nın insanlığa verdiği zararlar geç de olsa Irak tarafından da anlaşıldı. ABD'nin işgali merkezi yönetimin zayıflamasıyla sonuşlanmış ve PKK gibi terör örgütleri bölgede daha rahat hareket edebilecek duruma gelmişti. Üstelik terör örgütü, ABD tarafından sağlanan silahlar sayesinde hem kendini koruma hem de bölge halkını sindirme şansı bulmuştu. Fakat Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlar terör örgütü PKK'yı bulunduğu bölgeden daha gerilere atmıştı. Bundan sonrası için ise biraz da Irak yönetiminin yardımı gerekiyor. Türkiye'nin sınırlarına yakın bölgelerde varlık gösteremeyen PKK, daha derinlere gerilemek zorunda kaldı. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değişik zamnalarda yaptığı "Teröristan'a izin vermeyeceğiz" açıklamaları Türkiye'nin kararlılığını göstermesi bakımından önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın zamanda yaptığı bir konuşmada "Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir 'teröristan' kurmasına asla izin vermeyecektir. Oldubittiler karşısında daha evvel yapılması gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten yine çekinmeyiz." demişti.

30 yılın en büyük sel felaketi! 1 milyon kişiyi doğrudan etkiledi 30 yılın en büyük sel felaketi! 1 milyon kişiyi doğrudan... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TARİHİ IRAK ZİYARETİ

Erdoğan 13 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a gitmiş, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede, Türkiye ve Irak ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları ele alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak’tan beklentilerinin bulunduğunu, Irak’ın terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini ifade etti. Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin rayına girmesinin ve Türkmenlerin hak ettiği konuma ulaşmalarının Irak’ın istikrarı için önemli olduğunu da belirtmişti.

Erdoğan, daha sonra Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile de bir araya gelmiş iki lider Kalkınma Yolu Anlaşması'nın imza törenine de iştirak etmişti.  

Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor Haberi Görüntüle

23 TEMMUZ'DA "YASAKLI ÖRGÜT" ŞEKLİNDE TANIMLANMASI TALİMATI VERİLMİŞTİ 

Irak hükümeti, 23 Temmuz'da devlet kurumlarındaki resmi yazışmalarda terör örgütü PKK'nın "yasaklı örgüt" şeklinde tanımlanması talimatı vermişti.

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı Haberi Görüntüle

IRAK'TAN PKK'YA KARŞI YENİ ADIM

Bu ziyaretin üzerinden yaklaşık 3,5 ay sonra Irak'tan terör örgütü PKK ile ilgili çok önemli bir adım geldi. Irak Yüksek Yargı Konseyi, PKK ile irtibatlı "Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi", "Demokratik Mücadele Cephesi Partisi" ve "Tevgera Azadi" isimli partileri PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapattı. Faaliyetleri yasaklanan partilerin mallarına da el konacak.

Mahkeme kararında söz konusu partilerin terör örgütü PKK ile olan ilişkisinin bulunduğuna dair bilgileri Irak İstihbarat Servisi ile Başbakanlık Ofisi tarafından da doğrulandığı aktarıldı. 

Yunan keşiş Paisius'un Ayasofya kehaneti Atina medyasına umut oldu Yunan keşiş Paisius'un Ayasofya kehaneti Atina medyasına umut oldu Haberi Görüntüle

DUHOK VALİSİ ALİ TATAR'DAN PKK'YA TEPKİ

Duhok Valisi Ali Tatar, Amediye ilçesinde yapımı devam eden projeleri inceledi. Tatar, terör örgütü PKK'yı kastederek silahlı grupların bölgeye zararının tazmin dahi edilemediğini belirtti şunları söyledi: 

"IKBY’de 1991’deki mücadeleden sonra elde ettiğimiz kazanımları yaşayamıyoruz çünkü bazı silahlı gruplar buna engel oluyor. Buradaki silahlı gruplar bölgemizi terk etmediği sürece zarar ve ziyanımız hiçbir şekilde tazmin edilemez. Bizim tavrımız bellidir ve tekrar ediyoruz; silahlı gruplar bölgemizi terk etsin. Çünkü yürüttükleri savaşın hiçbir manası yoktur."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading