Dünya hakkında bildiğiniz her şeyi unutun! Bilim adamlarından yeryüzü hakkında gizemli keşif!

Dünya hakkında bildiğiniz her şeyi unutun! Bilim adamlarından yeryüzü hakkında gizemli keşif!

Dünya'nın yüzeyi ve katmanları hakkında yapılan araştırmada şaşırtan bir keşfe imza atıldı. Bilim adamları dünyanın iç çekirdeğinin derinliklerinde bir çekirdek daha var olabileceğini ve dünya tarihinde iki ayrı soğuma olayının yaşandığını varsayarak bütün bilinenlerin baştan aşağı değişeceğini açıkladı.

Dünya

29.09.2024, 18:01

Jeolojik tarihinde yapılan araştırmalar sonucunda bilim adamları büyük bir keşif gerçekleştirdi. Dünya'nın iç çekirdeğinin derinliklerinde bir çekirdeğin daha var olabileceğini ortaya çıkarttı.

ABD'de şiddetli patlama! Teksas'taki doğalgaz boru hattı havaya uçtu ABD'de şiddetli patlama! Teksas'taki doğalgaz boru hattı havaya uçtu Haberi Görüntüle

DÜNYA'NIN İÇ ÇEKİRDEĞİNDE BÜYÜK KEŞİF

Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde jeofizik profesörü Joanne Stephenson 2021 yılında "Geleneksel olarak bize Dünya'nın dört ana katmandan oluştuğu öğretildi: kabuk, manto, dış çekirdek ve iç çekirdek." demiş dünya yapısı hakkında yeni bir araştırmaya daha ulaşmıştı. 

Dünya'nın dış kabuğunun altında ne olduğu merak edilirken sıcaklığı 5 bin dereceyi aşan kavurucu sıcaklıktaki iç çekirdeğin, toplam hacminin yalnızca yüzde 1'i olduğunu hesapladı.

Pentagon'dan Ortadoğu açıklaması! Savaş uçakları ve binlerce asker gönderildi Pentagon'dan Ortadoğu açıklaması! Savaş uçakları ve binlerce asker gönderildi Haberi Görüntüle

'DERS KİTTAPLARI YENİDEN YAZILMALI'

Ancak bilim adamı Joanne Stephenson Dünya'nın iç çekirdeğinde yer alan iki ayrı katmandan oluşan yeni bir kanıt bulduğunu belirterek,  "Bu çok heyecan verici. Ders kitaplarını yeniden yazmamız gerekebilir!" ifade etti.

İki ayrı soğuma yaşanacağını belirten bilim insanları iç çekirdekte bulunan demirlerin yapısında değişiklikler yaşanabileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading