Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünya nüfusunun yarısını yok edecek güce sahip! Süper bakteri giderek yayılıyor: Tehlike büyüyor...

Dünya nüfusunun yarısını yok edecek güce sahip! Süper bakteri giderek yayılıyor: Tehlike büyüyor...

Tüm dünyada antibiyotiklerin neden olduğu ve enfeksiyonların bağışıklık kazandığı süper bakterilerin 25 yıl içerisinde dünyada 39 milyondan fazla insanı öldürebileceği öngörüsü sonrasında önlem çağrıları başladı.

Dünya

18.09.2024, 13:23

Dünya genelinde kullanımı giderek artan Türkiye'de de rahatsızlıklar sonrasında kullanılan antibiyotikler hakkında korkunç bir iddia ortaya atıldı.

Antibiyotiklere direnç kazandırarak tedavileri zorlaştıran süper bakteriler tehdit oluşturmaya başladı. The Lancet dergisinde yayınlanan makalede 1990-2021 yılları arasında antimikrobiyal direnç olarak bilinen süper bakterilerden bir milyondan fazla insan öldüğü verilerle açıklandı.

Ambalajlı gıdalardan insan vücuduna geçiyor! 3 bin 600'den fazla kimyasal tespit edildi Ambalajlı gıdalardan insan vücuduna geçiyor! 3 bin 600'den fazla kimyasal... Haberi Görüntüle

SÜPER BAKTERİLER ÖLÜM GETİRİYOR

Yapılan analizler kapsamında bakterilerin 5 yaş altı çocuk ölmlerinin son 30 yılda 50 kat azaldığı ancak bakteriye yakalanılması halinde zor bir tedavi sürecine girildiğini aktardı. 

70 yaş üstü ölümlerde yüzde 80'den fazla artış görülürken yaşlıları savunmasız bırakan süper bakterler nedneiyle 2050 yılına kadar dünyada 39 milyon insanın öleceği tahmin ediliyor. 

Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Haberi Görüntüle

2050 YILINA KADAR NÜFUS AZALACAK

ABD merkezli Sağlık Ölçümleri Enstitüsü ortak yazaarı Mohsen Naghavi, AFP'ye yaptığı açıklamada,  “Bu bulgular, antimikrobiyal direncin onlarca yıldır bir küresel sağlık tehdidi olduğunu ve bu tehdidin giderek arttığını ortaya koyuyor.” dedi. 

70 yaş üstü kişilerin ölümlerinin yüzde 146 oranında artacağı tahmin edilirken 2050 yılına kadar 92 milyon insanın hayatının antimikrobiyal ilaçlara kurtulabileceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading