Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünya savaşı çok yakın! Trump'tan çok konuşulacak F-35 açıklaması: Tüm bileşenlerinin ABD içinde üretilmesini isteyeceğiz

Dünya savaşı çok yakın! Trump'tan çok konuşulacak F-35 açıklaması: Tüm bileşenlerinin ABD içinde üretilmesini isteyeceğiz

ABD Başkan Adayı Donald Trump seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Son olarak New York Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Trump, 3. Dünya Savaşı'nın çok yakın olduğunu ifade ederek, F-35 savaş uçağının tüm bileşenlerinin yurt içinde üretilmesi çağrısında bulundu.

Dünya

06.09.2024, 14:53

ABD'de kasım ayında yapılacak seçimin heycanı sürerken adaylar peş peşe açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasımda yapılacak başkanlık seçimlerden sonra başkan olması halinde, "Ulusal güvenliğimiz için gerekli tüm malzemelerin burada, ABD'de üretilmesini isteyeceğiz, bu da milyonlarca ve milyonlarca yeni üretim işi yaratacak" dedi.

Sözlerine devam eden Trump F-35 savaş uçağı programını örnek göstererek, "Biliyorsunuz, F-35'i kanatları bir ülkede, kuyruk dümenlerini başka bir ülkede, koltukları diğer bir ülkede, elektronik aksamları yedi farklı ülkede ürettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu 30 kişiyi idam ettirdi Kuzey Kore'de seller can aldı! Kim Jong, aksaklıklardan sorumlu tuttuğu... Haberi Görüntüle

3. DÜNYA SAVAŞI YAKIN

Trump, "Bir savaş çıkarsa ve bu ülkelerin yarısıyla savaşırsak ne yapacağız?" dedi. Sözlerine devam eden Trump, "Savaş istemediklerini ancak şu anda, hayatta hiç olmadığı kadar 3. Dünya Savaşı'na yakın olunduğunu savundu.

F-35 yeni nesil savaş uçağı üretimi, ABD'nin öncülüğünde İngiltere, Kanada, Avustralya, İtalya, Hollanda, Danimarka ve Norveç'in dahil olduğu çok uluslu bir programdan oluşuyor.

Amerikan İngiliz Fransız füzeleri Rus toprağını vuruyor: NATO savaşına ramak kaldı Amerikan İngiliz Fransız füzeleri Rus toprağını vuruyor: NATO savaşına ramak... Haberi Görüntüle

ELON MUSK BAŞKANLIĞINDA KOMİSYON KURULACAK

5 Kasım'daki seçimleri kazanması durumunda milyarder Elon Musk başkanlığında bir "hükümet verimliliği komisyonu" kurcağını söyleyen Trump;

"Bana tam ve eksiksiz desteğini veren Elon Musk'ın önerisi üzerine, tüm federal hükümetin mali ve performans denetimini yapmak ve köklü reformlar için önerilerde bulunmakla görevli bir hükümet verimliliği komisyonu kuracağım" dedi.

Musk da bu açıklama üzerine bugün X hesabından yaptığı paylaşımda, “Fırsat çıkarsa Amerika'ya hizmet etmeyi dört gözle bekliyorum" ifadesini kullandı.

Musk, geçen ay Trump ile X'te yaptığı bir röportajda, hükümette verimlilik komisyonu fikrini ortaya atmış ve kurulması halinde "böyle bir komisyonda yardımcı olmaktan mutluluk duyacağını" belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading