Dünya sustukça o daha da küstahlaşıyor! Netanyahu UNIFIL'ı hedef aldı: Lübnan'dan çekilin

Dünya sustukça o daha da küstahlaşıyor! Netanyahu UNIFIL'ı hedef aldı: Lübnan'dan çekilin

Katil Bibi Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nü (UNIFIL) hedef alan saldırıların ardından UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesini talep etti. Videolu mesaj yayımlayan Gazze kasabı Netanyahu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenerek UNIFIL'in Hizbullah'ın 'kalelerinden' ve çatışma bölgelerinden çıkarılmasını emretti.

Dünya

13.10.2024, 16:02

Katil Netanyahu, yayımladığı video mesajda, İsrail'in Lübnan'a saldırılarına ilişkin tehditvari açıklamalarda bulundu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e seslenen Netanyahu, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyindeki "Hizbullah kalelerinden ve çatışma alanlarından" çıkartılması gerektiğini öne sürdü.

İsrail ordusunun daha önce de UNIFIL güçlerinin bölgeden çıkartılması talebinde bulunduğunu söyleyen Netanyahu, geri çekilme taleplerinin reddedilmesinin UNIFIL askerlerini Hizbullah'ın "rehinesi" haline getirdiğini iddia etti.

İşgalci İsrail'i korku sardı: Vatandaşa 'ifşa etmeyin' çağrısı İşgalci İsrail'i korku sardı: Vatandaşa 'ifşa etmeyin' çağrısı Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU UNIFIL'İ HEDEF ALDI

UNIFIL, 10 Ekim'de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu.

11 Ekim'de de İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tankı" ile vurulmuştu. Saldırılarda iki askerin daha yaralandığı bildirilmişti.

İsrail ordusunun, Lübnan ordusuna ait bir mevziyi hedef alması sonucu iki Lübnan askeri ölmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading