Dünya tarihi sıfırdan yazılacak! Piri Reis haritasındaki kayıp medeniyetin gizemi çözüldü!

Dünya tarihi sıfırdan yazılacak! Piri Reis haritasındaki kayıp medeniyetin gizemi çözüldü!

Tüm dünyanın peşinde koştuğu ünlü Türk denizci Piri Reis'e ait olan harita günümüzde hala gizemini korumaya devam ediyor. Haritada detaylı çizimleriyle büyük ilgi gören haritaya ilişkin insanlık tarihine ışık tutacak yeni bir medeniyet ortaya çıkmış olabileceği öğrenildi.

Dünya

08.07.2024, 17:14

Osmanlı'nın ünlü Kaptan-ı Derya'larından olan Piri Reis 1513 yılında çizmiş olduğu Afrika, Avrupa ve Amerika'nın çizilmiş olduğu haritada büyük gizemler keşfedildi. 

İnsanlık tarihine ışık tutan harita dönemin imkanlarına göre çizimi bir hayli zor olan, hesaplamaları birebir uyan harita 1929 yılında İstanbul'da eski bir kütüphanede keşfedildi. 

Son dakika... ABD'den İran'ın nükleer tesislerine saldırısı açıklaması: 'İran yoldan çıktı' Son dakika... ABD'den İran'ın nükleer tesislerine saldırısı açıklaması: 'İran yoldan... Haberi Görüntüle

PİRİ REİS HARİTASINDAKİ BÜYÜK GİZEM KEŞFEDİLDİ

Haritanın keşfinden sonra 1950 yılarında ABD donanma kaptanı Arlington Mallery hariyatı inceledi ve Güney Amerika kıyılarında yer alan Antarktika kıyı şeridinde şaşırtan bir çizim gördü. Mallery, Piri Reis'in 1513 yılında Antarktika'yı keşfetmiş olabileceğini fark etti. Antarkita 1820 yılında resmi olarak keşfedilmiş ve o dönemlerde böyle bir keşfin imkansızdı. 

Ne tedavisi var ne aşısı var! Ölüm haberleri geldi: Dünyayı alarma geçiren yeni virüs! Ne tedavisi var ne aşısı var! Ölüm haberleri geldi: Dünyayı... Haberi Görüntüle

ANTARTİKA BUZULLAR İÇİNDE DEĞİLDİ

ABD'li donanma kaptanı Mallery'nin sözlerinden etkilenen Keene State College'dan Profesör Charles Hapgood, Piri Reis haritası ve diğer haritaları inceledi. İncelemelerde ise günümüzde buz dağlarıyla kaplı olan dev Antarktika kıtasının o dönemlerde buz tabakasıyla kaplı olmadığı keşfedildi. 

Eski haritalar incelendiğinde, haritayı çizen denizcilerin buzulların oluşmadan önce M.Ö 4000 yıllarında çizilmiş olma ihtimallerine de dayanarak o dönemlerde Anktartika'nın buzllarla kaplı olmadan önce kayıp denizci uygarlığına ait olma ihtimalini göz önünde bulundurdu. 

Yeni bir göç dalgası daha! İsrail saldırıları nedeniyle bölge halkı evlerini terk ediyor Yeni bir göç dalgası daha! İsrail saldırıları nedeniyle bölge halkı... Haberi Görüntüle

İNSANLIK TARİHİNE IŞIK TUTACAK GELİŞME

Ünlü İskoç yazar Gahram Hancock, 'Tanrıların Parmak İzi' adlı kitabında tarihte kayıp dönem olarak adlandırdığı, insan ırkının tarihine yeniden ışık tutabileceği öğrenildi. 

ABD Deniz Kuvvetleri konuya açıklık getirmek için Türk yetkililerden Piri Reis'in haritasının kopyasını istedi. 

Haritalar üzerindeki incelemelerle araştırma bulgularının uymasından sonra havadan araştırma yapan ekipler, M.I Walters, Georgetown Üniversitesi röportajında, "Hidrografi Ofisi'nin bugün ürettiği eski haritaları ve yeni haritaları aldık. Belirgin zirveler ve dağların sondajlarını karşılaştırdık. Şaşırtıcı bir uyum içinde olduklarını gördük" dedi.

Piri Reis'in 1513 yılında çizmiş olduğu haritaların 6 bin yıl önce Antarktika'nın buzsuz olduğu dönemlerde çizilmiş olma ihtimali yetkilileri heyecanlandırmış, 1737 yılında ise Fransız haritacı Philippe Buache'nin hazırladığı haritada, Antarktika tamamen buzullar altında çizilmişti. 

Piri Reis'in haritasında 1820 yılında keşfedilen Antarktika'nın Antik Yunanlılar döneminde de gezegenin dibinde farklı bir kıta olduğu görüşü yer alırken, uzmanlara göre Piri Reis'in haritasında yer kalmamış olabileceği bu nedenle Güney Amerika'yı kıta boyunca çizmeyi seçmiş olabileceği öne sürüldü.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading