Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünya tarihini değiştirecek keşif! Firavun'a ait 3000 yıllık askeri kışla ve depo keşfedildi!

Dünya tarihini değiştirecek keşif! Firavun'a ait 3000 yıllık askeri kışla ve depo keşfedildi!

Arkeologlar, Mısır'ın Beheira kentinde 3000 yılı öncesine ait askeri bkışla ve depo keşfetti. İçerisinde Firavun 2. Ramses'in ordusuna ait birçok mühimmat, süs eşyaları, kılıçlar, askeri yiyecekler ve günlük ihtiyaç malzemeleri bulundu.

Dünya

09.09.2024, 14:11

Binlerce yıl boyunca dünyanın en güçlü devletlerinden olan Mısır maddi bolluk ve bereket içinde yaşarken askeri alanda da dönemin en güçlü ülkeleri arasında yerini alıyordu. Ramses döneminde de Hititlilerle yapılan Kadeş Antlaşması tarihin ilk askeri anlaşması olarak tarihe geçmişti. 

Soykırım çetesi dağılıyor! İsrail'de bir üst düzey istifa daha! 35 yıldır görevi yürütüyordu Soykırım çetesi dağılıyor! İsrail'de bir üst düzey istifa daha! 35... Haberi Görüntüle

3000 YILLIK ASKERİ KIŞLA BULUNDU

Mısır'ın gözde şehirlerinden olan Beheria'da ise Firavun 2. Ramses dönemina ait 3000 yıllık askeri kışlalar ve depolar keşfedildi. Kışlada askeri orduların izlerinin yer aldığı, kerpiçten yapılmış yapının içerisinde ise dar bir koridorla ayrılmış, iki özdeş grup yer alıyor. 

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemli sırrı çözüldü! Uzmanlar, kayıpların nedenini açıkladı Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemli sırrı çözüldü! Uzmanlar, kayıpların nedenini açıkladı Haberi Görüntüle

KIŞLA İÇERİSİNDE DEĞERLİ EŞYALAR BULUNDU

2. Ramses için savaşan askerlerin başarılarının yer aldığı, büyük Ramses'in amblemini taşıyan kılıç da keşfedildi. Yüksek Antikalar Konseyi Genel Sekreteri Mohamed Ismail Khaled, kışlaların Mısır'ın kuzeybatısını korumak için askei üs olduğunu, kazılarda Mısır tanrısı Amon ve Ptah'a ait eserler, nar desenleri, kolyeler ve yüzükler keşfedildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading