Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünyadaki her mavi gözlü insan tek bir insanın soyundan geliyor!

Dünyadaki her mavi gözlü insan tek bir insanın soyundan geliyor!

Bilime göre iki mavi gözünüz varsa tek bir kişinin soyundansınız demektir! Yani bilime göre genetik  mutasyon, 6.000 ila 10.000 yıl önce yaşamış tek bir insandan geldi.

Dünya

25.06.2024, 18:42

Yıllardır araştırmacı ekipleri, insan gözündeki kahverengi pigmentin seviyesini belirleyen OCA2 genini inceleyerek bu gelişmenin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak için çalışıyor.

Ancak insanların mavi göz geliştirmesine neden olan genetik mutasyonun aslında HERC2 adı verilen tamamen farklı bir genden geldiği ortaya çıktı. Yani doğa OCA2'yi tamamen devre dışı bırakarak kahverengiyi maviye çeviriyor.

ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

MAVİ GÖZ TEK BİR ATAYA BAĞLI

Peki tüm insanların ortak bir ataya bağlı olduğunu nasıl biliyoruz? Bunun nedeni, mavi gözlü insanların tamamen aynı mutasyona sahip olmasıdır.

Araştırmanın yazarı Profesör Hans Eiberg, Science Daily'de şöyle bildiriyor: "Yeşil gözlü insanların irislerinde melanin miktarının azalmasıyla açıklanabilir, bu da mavi gözlü insanlardan çok farklıdır. Buradan mavi gözlü tüm insanların aynı ataya bağlı olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Hepsi DNA'larının tam olarak aynı noktasında aynı anahtarı miras aldılar.

Habere Tepki Ver

1

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading