Yandex Metrica

Dünyanın en kötü sağlık sistemine sahip ülke şaşırttı! Harcama fazla, performans düşük

Dünyanın en kötü sağlık sistemine sahip ülke şaşırttı! Harcama fazla, performans düşük

ABD merkezli  Commonwealth Fund vakfı, İngiltere, Avustralya, Kanada, ABD ve Avrupa ülkelerinin sağlık sistemlerini analiz etti. Sağlık sektöründe en iyi performansı gösteren ülke Avustralya olurken açık ara farklıa en kötü sağlık sistemine sahip ülke ise ABD oldu.

Dünya

19.09.2024, 13:34

Commonwealth Fund vakfı, Avustralya, Hollanda, İngiltere, Yeni Zelanda, Fransa, İsveç, Kanada, İsviçre, Almanya ve ABD’nin sağlık sistemlerini analiz etti. 

 Fund vakfından yayımlanan raporda, “Mirror, Mirror 2024, Commonwealth Fund'ın seçilmiş ülkelerdeki sağlık sistemlerinin performansını karşılaştıran sekizinci raporudur. İlk baskının yapıldığı 2004 yılından bu yana amacımız değişmemiştir:

Bu ülkelerin deneyimlerinden çıkarılan dersleri vurgulamak ve bunların ABD'deki sağlık sistemlerinin iyileştirilmesine nasıl katkı sağlayabileceğine özel bir önem vermek. Mirror, Mirror'ın bu sayısında 10 ülkenin sağlık sistemlerini karşılaştırıyoruz:

Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri. Sağlık sistemi performansının beş temel alanını inceliyoruz: bakıma erişim, bakım süreci, idari verimlilik, hakkaniyet ve sağlık sonuçları” ifadeleri kullanıldı.

Bilgi sahibi değilmiş: ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından katledilmesiyle ilgili ilk yorum Bilgi sahibi değilmiş: ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail... Haberi Görüntüle

AÇIK ARA EN KÖTÜ SAĞLIK SİSTEMİNE SAHİP ÜLKE

Commonwealth Fund'ın raporına göre, 9 ülke birbirine yakın görünürken, ABD'nin açık ara farkla en kötü performans gösteren sağlık sistemine sahip olduğu belirtildi.

Sağlık sisteminde en iyi performans gösteren ilk 3 ülke Avusturya, Hollanda ve İngiltere olarak kaydedildi.

İsrail keyfi gözaltılara devam ediyor: İşgalci askerler Batı Şeria'da mülteci kamplarına baskınlar düzenledi, basın mensuplarının üzerine zırhlı araçlar sürdü İsrail keyfi gözaltılara devam ediyor: İşgalci askerler Batı Şeria'da mülteci... Haberi Görüntüle

HARCAMA ÇOK, PERFORMANS DÜŞÜK

Sözü geçen ülkeleri Yeni Zelanda, Fransa, İsveç, Kanada, İsviçre ve Almanya takip etti. Paylaşılan grafikte, ABD'nin bu ülkelerin en altında yer aldığı dikkat çekti.

Raporda dikkat çeken kısım ise sağlık sistemine yapılan harcama oranları oldu. Performansı en iyi ülke olan Avustralya, sağlık sistemine en az harcama yaparken ABD, en fazla harcama ile en düşük performansa sahip ülke oldu.

Raporda, “En yüksek genel sıralamaya sahip iki ülke olan Avustralya ve Hollanda aynı zamanda GSYH'ye oranla en düşük sağlık harcamalarına sahiptir. GSYH'sinin çok daha fazlasını sağlık hizmetlerine harcayan ancak genel performansı açık ara en kötü olan ABD hariç diğer ülkeler birbirine yakın bir şekilde kümelenmiştir” denildi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading