Yandex Metrica

Dünya'nın yörüngesine giriyor! Artık gökyüzünde 2 tane Ay gözükecek

Dünya'nın yörüngesine giriyor! Artık gökyüzünde 2 tane Ay gözükecek

Bilim insanları, 2024 PT5 adlı asteroidin Dünya'nın yörüngesine girerek 56 gün boyunca gezegenimize eşlik edeceğini açıkladı. Bu nadir gök olayı, sadece gelişmiş teleskoplarla gözlemlenebilecek.

Dünya

16.09.2024, 17:35

Eylül ayının sonunda, gökyüzünde nadiren görülen bir doğa olayı yaşanacak. Dünya, yaklaşık iki ay boyunca yeni bir 'mini Ay'a sahip olacak. Bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre, 2024 PT5 adı verilen bir asteroit, 29 Eylül'den itibaren gezegenimizin yörüngesine girecek ve 56 gün boyunca Dünya’ya eşlik edecek.

Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe ve KAAN övgüsü Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe... Haberi Görüntüle

YÖRÜNGEMİZE GİREN MİSAFİR

Geçtiğimiz aylarda gözlemlenen ve hızla Dünya'ya yaklaşan 2024 PT5 adlı asteroit, diğer asteroidlerden farklı bir yol izleyecek. Çoğu asteroit ya atmosfere girmeden uzaya geri döner ya da Dünya'ya çarparak yanıp yok olur. Ancak bu asteroit, gezegenimizin yörüngesine girerek kısa süreli bir uydu haline gelecek. Bilim insanlarına göre, 10 metre çapındaki bu gök cismi, Dünya'nın uydusu Ay ile birlikte gezegenimizin çevresinde dönecek.

300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu 300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu Haberi Görüntüle

MADRİD'DEKİ ARAŞTIRMACILARDAN AÇIKLAMA

Madrid Complutense Üniversitesi'nden bilim insanları, 2024 PT5 asteroidinin 29 Eylül ile 25 Kasım tarihleri arasında Dünya'nın yörüngesinde kalacağını ve bu süre zarfında gezegenimize eşlik edeceğini belirledi. Ancak asteroidin, Dünya’nın yer çekiminden etkilenmeyeceği için bir süre sonra Güneş Sistemi'nde yolculuğuna devam edeceği ifade ediliyor. Yani 2024 PT5'in kalıcı bir uydu olmayacak, yalnızca kısa süreli bir yörünge misafiri olacak.

ABD'de korkunç kaza! İki yolcu uçağı çarpıştı ABD'de korkunç kaza! İki yolcu uçağı çarpıştı Haberi Görüntüle

ÇIPĞLAK GÖZLE GÖRÜLMESİ ZOR

Bilim dünyası, bu 'mini Ay'ın çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olduğunu belirtiyor. 2024 PT5'in gözlemlenebilmesi için gelişmiş teleskopların kullanılması gerekecek. Bu nadir doğa olayı, gökyüzü meraklıları ve bilim insanları için özel ekipman gerektiren bir gözlem şansı sunacak.

Türkiye'nin tepkisi sonuç verdi: ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de yapmayı planladığı sözde seçime karşı çıktı Türkiye'nin tepkisi sonuç verdi: ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de yapmayı... Haberi Görüntüle

NADİREN GÖRÜLEN BİR DOĞA OLAYI

Asteroitlerin Dünya'nın yörüngesine girmesi oldukça nadir bir olay olarak kabul ediliyor. Daha önce de bazı küçük gök cisimleri geçici olarak gezegenimizin yörüngesine girip, mini Ay olarak adlandırılmıştı. Ancak bu tür olaylar genellikle kısa süreli ve gözlemlenmesi zor olduğu için geniş kitleler tarafından fark edilmiyor. 2024 PT5, bu nadir olayların bir yenisi olarak tarihe geçecek.

Gökyüzünde nadir görülen bu olay, astronomi meraklılarına ve bilim insanlarına yeni araştırma fırsatları sunacak. Asteroitlerin Dünya ile olan etkileşimlerini incelemek, Güneş Sistemi'ndeki dinamikleri daha iyi anlamak için önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu nedenle, Eylül ayının sonundan Kasım ayına kadar sürecek bu kısa dönemi kaçırmamak için teleskopların ayarlanması ve gözlerin gökyüzüne çevrilmesi tavsiye ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading