Yandex Metrica

Düşman savaş uçağını öve öve bitiremedi: F-16 pilotundan itiraf gibi açıklama: Savaşı kazanmak hayal

Düşman savaş uçağını öve öve bitiremedi: F-16 pilotundan itiraf gibi açıklama: Savaşı kazanmak hayal

Ukrayna'nın yeni mucize silahı son derece tehlike altında. Putin'in bombardıman uçakları ilk görevlerinden önce zaten F-16 savaş uçaklarına ateş açıyor.

Dünya

23.06.2024, 16:41

ABD'li yayın kuruluşu CNN, isminin açıklanmasını istemeyen bir F-16 pilotunun açıklamasını aktarıyor: 

"Ukraynalılara F-16 vermek morali artıracak ve sınırlı savaş yeteneği kazandıracak, hepsi bu." 

Ancak Ukrayna bundan daha fazlasını bekliyor: Tagesspiegel'in kısa süre önce bildirdiği gibi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyj'in defalarca vurguladığı gibi, ordusunun gökyüzünde güçlendirilmesi. Vladimir Putin de Batılı savaş uçaklarının etkinliğine ikna olmuş görünüyor. Sonuçta hava kuvvetleri, uçakların olası pistlerini yok etmeye veya hangarlarını bombalamaya hazırlanıyor. Moloz ve kül çıkarmak istiyor.

Defense Express dergisi, Rusya'nın şu anda on adet Kh-101 ve Kh-555 seyir füzesini ateşlediğini bildiriyor; Bunlardan yedisi Ukrayna hava savunması tarafından yakalandı ve bunlardan biri, Defense Express'in şüphelendiği gibi F-16'yı da etkileyecek yeni bir tehdidi temsil ediyordu.

Rus uydusu parçalandı: ISS astronotları güvenli bölgeye koştu Rus uydusu parçalandı: ISS astronotları güvenli bölgeye koştu Haberi Görüntüle

F-16'LAR NASIL SAKLANACAK?

Ateşlenen füzelerden birinin misket savaş başlığı taşıdığı söyleniyor. Defense Express'e göre bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren üretim tarihi var, bu da Rusya'nın karşı yenilikçi silahlar getirdiğinin açık bir işareti. 

Parça tesirli mühimmatın etkisi, savaş başlığında bulunan her biri dört kilo ağırlığındaki 60 toptan kaynaklanıyor. 

Mayıs ayında The War Zone, değiştirilmiş KH-101 seyir füzelerinin kullanımının arttığını bildirdi. The War Zone, “Parçalanma saldırısı, silahı personele ve daha yumuşak hedeflere karşı daha etkili hale getirecek, ölümcül yarıçapını ve patlama hasarını artıracaktır. Doğruluk sınırlı olduğunda da yararlı olabilir," diye yazdı.

Yani Rusya, Batılı savaş uçaklarına büyük zararlar vermek ve karada mümkün olan en büyük zorlukları yaşatmak istiyor. CNN doğru bir şekilde "F-16'yı nasıl saklarsınız?" diye sordu.

Çok işlevli mucize silahın dezavantajı, toprak koşullarına yönelik yüksek talepleridir; Vladimir Putin bu zayıflıktan yararlanmak isteyecektir. “Yaygın olarak kullanılan F-16'lar gibi bazı Batılı savaş jetleri, uzun, bozulmamış pistlerde en iyi performansı gösteriyor. Ancak, Ukrayna'ya dağılmış daha zorlu eski Sovyet pistlerinde zorluk yaşayabilirler," diye yazıyor John Hoehn ve William Courtney. Kaliforniyalı düşünce kuruluşu RAND'daki analistler bunu Ukrayna'nın mevcut sorunu olarak görüyor.

Gazze'de can kaybı 37 bin 718'e yükseldi Gazze'de can kaybı 37 bin 718'e yükseldi Haberi Görüntüle

F-16'LAR YANACAK

Amerikalı analistlere göre Ukrayna, Batılı uçakları ülkeye getirmek için bazı pistleri yeniden kaplamak veya muhtemelen genişletmek zorunda kalabilir. Ve Rus lider bu konuda spekülasyon yapacak. Hoehn ve Courtney, "Eğer sadece birkaç havaalanı uygunsa ve bilinen yerlerdeyse, hedeflenen Rus saldırıları Ukrayna F-16 savaş uçaklarının uçmasını engelleyebilir" ifadelerini kullandı.

Euronews'in haberine göre, St. Petersburg'daki Uluslararası Ekonomik Forum sırasında Putin Batı'yı zaten "ciddi biçimde tehdit etmişti" ve  Euronews ekledi. “F-16'lar da kuşkusuz yanacak"

Ayrıca Rus lider t-online'ın tehdidini aktardığı üzere, "Savaş uçakları Ukrayna dışında konuşlanmış olsa bile Moskova'nın çeşitli imha seçeneklerine sahip olacağını" açıklamıştı. Ona göre, t-online'ın Rus haber ajansı Ria Novosti'ye atıfta bulunarak bildirdiği gibi, pilotların Ukrayna dışındaki üslerde olması ve oradan Rus birliklerine karşı savaş misyonları uçması durumunda Rusya da tepki verecektir. Ancak Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov daha sonra bu açıklamayı doğruladı ve savaş uçaklarının imhasını Ukrayna topraklarıyla sınırladı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading