Yandex Metrica

Düşman savaş uçaklarının bilgilerini topluyordu: Ajan peruk ifşa oldu

Düşman savaş uçaklarının bilgilerini topluyordu: Ajan peruk ifşa oldu

Ukrayna gizli servisi, Vladimir Putin ve Rusya'nın ajanları olduğu iddia edilen kişilerin liman kenti Odessa'da tutuklandığını bildirdi. Hava savunmasında casusluk yaptıkları söyleniyor.

Dünya

04.07.2024, 18:10

Kyiv Post'a göre, Ukrayna iç gizli servisi SBU, Ukrayna savaşında, raporda belirtildiği gibi, bir grup şüpheli Kremlin ajanının liman kenti Odessa'da "etkisiz hale getirildiğini" bildirdi. Çevrimiçi gazete Kyiv Post'un yazdığına göre, bunların arasında "peruğunu sürekli değiştiren" Rus gizli servisi FSB'nin ajanı olduğu iddia edilen bir kişi de vardı.

SBU'dan yapılan basın açıklamasına göre olay, FSB tarafından Odessa'yı korumak amacıyla hava savunma sistemlerini araştırmak ve Karadeniz'deki büyük kentin limanının çevresine yasa dışı olarak gizli kameralar yerleştirmek üzere görevlendirilen üç şüpheliyle ilgili.

Nükleer uçak gemisi için kolları sıvadılar! Bir değil tam 2 tane yapacaklar: Güç dengesi değişecek Nükleer uçak gemisi için kolları sıvadılar! Bir değil tam 2... Haberi Görüntüle

RUS AJAN TUTUKLANDI

SBU, üç şüpheli kişiyi gösterdiği söylenen bir fotoğraf yayınladı. Rus savaş pilotlarının yakın zamanda uluslararası hukuka aykırı olarak işgal edilen Ukrayna'daki hedefler yerine Rusya sınır bölgelerini bombalamasının ardından bu, Moskova için bir sonraki başarısızlık mı ?

“Ukrayna Güvenlik Servisi, saldırganın istihbaratı ve yıkıcı faaliyetleri hakkındaki tüm gerçekleri yavaş yavaş belgeledi ve FSB ajan grubundan bir sakini ve onun suç ortaklarını, askeri bir nesnenin fotoğrafını çekerken tutukladı. Kyiv Post'a göre yayınlanan basın açıklamasında , yerel sakinlerden biri olan düşman hücresinin başka bir üyesi, potansiyel bir hedefin yakınında keşif yaptıktan sonra dairesinde gözaltına alındı.

Lübnan'da savaş mı başlayacak? Tüm ülkeler vatandaşlarına 'Lübnan'ı terk edin' uyarısında bulunuyor Lübnan'da savaş mı başlayacak? Tüm ülkeler vatandaşlarına 'Lübnan'ı terk edin'... Haberi Görüntüle

ÖMÜR BOYU HAPİS

SBU'ya göre şüpheliler, Rusya'dan FSB ile ayrı olarak ve yalnızca bu amaçla satın alınan cep telefonlarını kullanarak iletişim kurdu. Edinilen bilgiye göre, üç şüpheli de gözaltında ve suçlu bulunmaları halinde ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Dolayısıyla bunlar Ukrayna vatandaşıdır, Rus vatandaşı değildir.

Moskova geçtiğimiz günlerde derin deniz limanına sahip liman kenti Odessa'ya ağır hava saldırıları düzenledi ve diğer şeylerin yanı sıra bir mağazaya da ciddi hasar verdi. Odessa, tarımın yoğun olduğu Ukrayna'nın ekonomik açıdan önemli tahıl ihracatını gerçekleştirdiği üç önemli limandan biridir. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading