Yandex Metrica

Ege'de son sözü Türkler söyleyecek! Yunan basınında dikkat çeken analiz: Dengeler Ankara'nın lehine değişiyor

Ege'de son sözü Türkler söyleyecek! Yunan basınında dikkat çeken analiz: Dengeler Ankara'nın lehine değişiyor

Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri ele alan Yunan merkezli Sofokleousin gazetesi dikkat çeken bir analize imza attı. Ortadoğu'daki gerginliklerin arttığı bir dönemde, Ege ve Doğu Akdeniz'deki dengeler Türkiye'nin lehine değişiyor diyen Sofokleousin, "Türkiye'nin son dönemdeki stratejik hamleleri, Yunanistan'ın stratejik planlarını ve enerji projelerini olumsuz etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Dünya

02.09.2024, 15:43

"Ege'de Çalkantılar: Dengeler Türkiye Lehine Değişiyor" başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan Yunanistan merkezli Sofokleousin gazetesi, "Ortadoğu'daki gerginliklerin arttığı bir dönemde, Ege ve Doğu Akdeniz'deki dengeler Türkiye'nin lehine değişiyor. Türkiye'nin son dönemdeki stratejik hamleleri, Yunanistan'ın stratejik planlarını ve enerji projelerini olumsuz etkiliyor." yorumunu yaptı. 

Habere devam eden Yunan basını, "Son haftalarda Türkiye'nin ABD ile yeniden anlaşması ve F-35 uçaklarının tedarikini güvence altına alması, Mısır ile ilişkilerin güçlenmesi ve Libya'da kalıcı bir hava üssü kurması, Türkiye'nin bölgesel güç olarak ortaya çıkmasına zemin hazırladı. Bu gelişmeler, Yunanistan'ın stratejik planlarını sorgulatıyor." ifadelerini kullandı.

İtalya'da nükleer sesleri! O planları yeniden hayata geçirmek için adım atıyorlar İtalya'da nükleer sesleri! O planları yeniden hayata geçirmek için adım... Haberi Görüntüle

TCG ANADOLU VE WASP TATBİKAT YAPACAK

Türkiye'nin artan gücü, Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik tutumunu sertleştirmesine neden oluyor diyerek analizine devam eden Yunan basını, "Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası konumunun güçlenmesi, Yunanistan'ın ABD'nin imtiyazlı ortağı olarak kalma umutlarını zayıflatıyor. ABD'nin Türkiye'ye F-35 uçakları ve diğer savunma teçhizatları sağlaması, Türkiye'nin savunma kapasitesini önemli ölçüde artırıyor." yorumunu yaptı.

Sofokleousin ayrıca, "ABD'nin Türkiye ile gerçekleştirdiği işbirlikleri arasında, "Anadolu" gemisi ile ABD'nin amfibi hücum gemisi "Wasp" arasında gerçekleştirilen tatbikatlar da bulunuyor. Bu tatbikatlar, Türkiye'nin stratejik planlarının uluslararası destekle pekiştiğini gösteriyor." yorumunu yaptı.

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı Haberi Görüntüle

F-35'İN ANAHTARI...

Yunan analistler, bu gelişmelerin Yunanistan'ın hava silahlanma söylemlerini zayıflattığını ve Türkiye'nin bölgesel güç olma hedeflerini desteklediğini belirtiyor. 

Türkiye, ABD ile yaptığı takas anlaşmasıyla S-400'lerin saklandığı depoların "anahtarlarını" Amerikalılara teslim ederek, bu silahların operasyonel olarak konuşlandırılmadığını güvence altına alıyor. Bu durum, Türkiye'nin beşinci nesil F-35 savaş uçaklarını Yunanistan'dan daha önce almasına olanak tanıyor.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading