Yandex Metrica

Eisenhower pes etti: ABD uçak gemisi Kızıldeniz'den çekiliyor

Eisenhower pes etti: ABD uçak gemisi Kızıldeniz'den çekiliyor

Yemenli Husiler tarafından peş peşe iki defa vurulan ABD uçak gemisi “Dwight D. Eisenhower” Kızıldeniz'den ayrılıyor. Öte yandan sabah saatlerinde aktarılan bilgide Husiler Kızıldeniz'den geçip İsrail'e gitmeyi hedefleyen kargo gemisine dron saldırısı düzenledi.

Dünya

23.06.2024, 12:17

Kızıldeniz'de Husilere karşı mücadele için gönderilen “Dwight D. Eisenhower” uçak gemisi bölgeden çekilme kararı aldı. Sorumlu bölgesel komutanlık Centcom, gemi ve ilgili grubun ABD'ye geri dönmek üzere olduğunu söyledi.

"Eisenhower"ın yerini, halen Hint-Pasifik'te bulunan ve önümüzdeki hafta bölgeye gelmesi planlanan uçak gemisi "Theodore Roosevelt" ve ona bağlı uçak gemisi alacak.

Pentagon, "Dwight D. Eisenhower" uçak gemisinin ve onun oluşumunun Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nden geçen gemileri koruduğunu, yedi aydan fazla bir süre boyunca denizcileri kurtarmak ve Yemen'deki Husi milislerini caydırmak için görev aldığını söyledi.

ABD'den İsrail'e Hizbullah desteği: Çatışma halinde tam destek vereceğiz ABD'den İsrail'e Hizbullah desteği: Çatışma halinde tam destek vereceğiz Haberi Görüntüle

EISENHOWE GERİ DÖNÜYOR

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, eski uçak gemisinin görev süresini üçüncü kez uzatmama kararı almıştı.

Uçak gemisi “USS Dwight D. Eisenhower” da diğerleri gibi nükleer reaktörle çalışıyor. Adını ABD'nin 34. Başkanı'ndan alan 333 metre uzunluğundaki gemi, 90'a kadar savaş uçağı ve helikopterin yanı sıra binlerce askeri barındırabiliyor.

Hatırlanacağı üzere Yemenli Husiler ABD'nin en büyük uçak gemisi olan USS Dwight D. Eisenhower'ı peş peşe iki kez vurmuştu.

Darbe girişiminde bulunan Bolivyalı general Juan Jose Zuniga kimdir? Neden darbe girişiminde bulundu Darbe girişiminde bulunan Bolivyalı general Juan Jose Zuniga kimdir? Neden... Haberi Görüntüle

KARGO GEMİSİ HEDEF ALINDI

Öte yandan İngiliz denizcilik otoritesi UKMTO'ya göre, Pazar sabahı Kızıldeniz açıklarında Yemen açıklarında düzenlenen drone saldırısında bir kargo gemisi daha hasar gördü. UKMTO'nun ayrıca açıkladığı gibi, mevcut bilgilere göre mürettebattan hiçbiri yaralanmadı. Saldırıya uğrayan gemi bir sonraki varış limanına doğru yola çıktı.

İngiliz Donanması tarafından işletilen UKMTO'ya göre saldırı, Yemen liman kenti Hodeida'nın yaklaşık 120 kilometre batısında meydana geldi. Yetkililerin olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. UKMTO, saldırının sorumluları hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading