Yandex Metrica

Sitede Ara

Reklam

Ejderha'nın gözü iki ülkede! Uçak gemisi kritik bölgeye konuşlandırıldı: Operasyon için gün sayılıyor

Ejderha'nın gözü iki ülkede! Uçak gemisi kritik bölgeye konuşlandırıldı: Operasyon için gün sayılıyor

Asya ülkesi Güney Çin Denizi'nde devam eden anlaşmazlığın ortasında tehlikeli bir adım attı.  Jinping hükümeti artık uçak gemisi 'Shandong'u Filipinler kıyısı yakınlarına konuşlandırdı. Çin bu hamleyle birlikte hem Tayvan'ı hem de Filipinler'i hedef alabilir.

Dünya

02.07.2024, 13:36

Xi Jinping hükümeti, Güney Çin Denizi'nde devam eden anlaşmazlığın ortasında tehlikeli bir adım attı. Jinping hükümeti artık uçak gemisi 'Shandong'u Filipinler kıyısı yakınlarına konuşlandırdı. Ayrıca bir Çin uçak gemisinin Tayvan'ın güneyi ve Filipinler'in kuzeydoğusundaki sularda devriye gezerken görüldüğüne dair haberler de var. Uzmanlar bunun Manila ve Washington için büyük bir mesaj olduğunu söylüyor.

Papa Franciscus'tan Türkiye açıklaması! Aradan 10 yıl geçti Papa Franciscus'tan Türkiye açıklaması! Aradan 10 yıl geçti Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKEYİ BİRDEN YUTACAK

Çin'in bu adımla hem Tayvan'ı hem de Filipinler'i hedef aldığı düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde Filipinler, Pekin'in de hak iddia ettiği bu bölgedeki bir ada üzerinde hak iddia etmişti. Çin devlet gazetesi 'Global Times', uçak gemisi Shandong'un Filipinler açıklarındaki sularda devriye gezerken görüldüğünü bildirdi. 

'Filipinler'de devam eden provokasyonlara' karşı caydırıcılık sağlamak amacıyla Çin adalarına ve adacıklarına konuşlandırıldı. Çinli bir uzman gazeteye, uçak gemisinin muhtemelen Batı Pasifik bölgesinin derinliklerine gidebilecek planlı bir tatbikatta olduğunu söyledi.

Bir iki üç değil tam 8 denizaltı birden! Süper güçten kardeş ülkeye dev kıyak: Bölgedeki tüm dengeleri değiştirecek! Bir iki üç değil tam 8 denizaltı birden! Süper güçten... Haberi Görüntüle

BÖLGEDE GERİLİM BÜYÜYOR

Avrupa'nın Sentinel-1 uydusu da aynı sularda devriye gezen bir Çin uçak gemisini tespit etti. Sentinel-2'ye göre, geçen hafta bir uçak gemisi Shandong gemisinin ana limanı olan Hainan eyaletindeki Sanya Limanı'ndan ayrıldı. Ne Çin ne de Filipin Savunma Bakanlığı bu konuda yorumda bulunmadı. Ayrıca The Post'un yorum taleplerine de yanıt vermedi.

Shandong'un konuşlandırılması, Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) büyük ve orta boy muhriplerin yanı sıra amfibi saldırı gemileri de dahil olmak üzere büyük savaş gemilerini Güney Çin Denizi'ne konuşlandırmasının ardından geldi. Bu adım, Çin ile Filipinler arasındaki denizde artan bölgesel çatışma nedeniyle atıldı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading