Yandex Metrica

Sitede Ara

Ekonomiyi şaha kaldıracak buluş! Dünyanın en büyük dördüncü petrol rezervi o topraklarda bulundu

Ekonomiyi şaha kaldıracak buluş! Dünyanın en büyük dördüncü petrol rezervi o topraklarda bulundu

Pakistan, ülkenin kaderini değiştirebilecek bir keşfe imza ttı. Pakistan karasularında dünyanın dördüncü büyük petrol ve doğalgaz rezervi keşfedildi.Yetkililerin açıkladığı bilgilere göre hükümet, bulunan bu rezerv sayesinde LNG ithalatını sıfır noktasına çekebilir.  

Dünya

12.09.2024, 11:49

DawnNewsTV'nin Cuma günü üst düzey bir güvenlik yetkilisinin aktardığına göre, petrol ve gaz rezervlerinin varlığını doğrulamak için dost bir ülkeyle işbirliği içinde üç yıllık bir araştırma yapıldı.

Coğrafi araştırma Pakistan'ın yatakların yerini tespit etmesini sağladı ve ilgili departmanlar Pakistan sularında bulunan kaynaklar hakkında hükümeti bilgilendirdi.

Bunu 'mavi su ekonomisi' olarak adlandırdığı durumdan faydalanma çabası olarak nitelendiren yetkili, ihale ve keşif tekliflerinin incelendiğini, yani keşif çalışmalarının yakın gelecekte başlatılabileceğini söyledi. Fakat kuyu kazma ve petrol çıkarma işinin birkaç yıl alabileceğinin ise altını çizdi.

Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları şokta Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ REZERVİ OLABİLİR

Yetkili, inisiyatif almanın ve hızlı hareket etmenin ülkenin ekonomik talihinin dönmesine yardımcı olabileceğini dile getirdi. Bazı tahminlere göre bu keşif dünyanın en büyük dördüncü petrol ve gaz rezervini oluşturuyor.

Şu anda Venezüella'nın yaklaşık 3,4 milyar varil ile petrol rezervlerinde lider olduğu düşünülürken, ABD'nin en fazla kullanılmamış kaya petrolü rezervine sahip olduğu belirtiliyor. Suudi Arabistan, İran, Kanada ve Irak ilk beşin geri kalanını oluşturuyor.

DawnNewsTV'ye konuşan eski Ogra (Petrol ve Gaz Düzenleme Kurumu) üyesi Muhammed Arif, ülkenin iyimserliğini koruması gerektiğini ancak rezervlerin beklendiği gibi keşfedileceğinin hiçbir zaman yüzde 100 kesin olmadığını söyledi.

İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu! Tel Aviv'den Hamas ve İran bahaneli yanıt! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu! Tel Aviv'den Hamas ve İran bahaneli... Haberi Görüntüle

LNG İTHALATININ YERİNİ ALABİLİR

Bu rezervlerin ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak için yeterli olup olmadığı sorulduğunda, bunun üretimin büyüklüğüne ve geri kazanım oranına bağlı olduğunu söyledi. “Eğer bu bir gaz rezervi ise, LNG ithalatının yerini alabilir ve eğer bunlar petrol rezervleri ise, ithal edilen petrolü ikame edebiliriz.”

Ancak, rezervlere ilişkin beklentiler analiz edilene ve sondaj süreci başlayana kadar bunun “hüsnükuruntu” olduğu konusunda uyarıda bulundu. Sadece arama çalışmalarının bile yaklaşık 5 milyar dolarlık bir yatırım gerektirdiğine ve açık denizdeki bir yerden rezerv çıkarmanın dört ila beş yıl sürebileceğine dikkat çekti.

Dawn'ın haberine göre, keşif sonucunda rezervlerin bulunması halinde, rezervlerin çıkarılması ve yakıt üretilmesi için kuyuların açılması ve altyapının kurulması için daha fazla yatırım yapılması gerekeceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading