Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam ediyor

Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam ediyor

Avrupa’nın ortasında yer alan İspanya’da elektrikler yok. İspanya’nın başkenti olan Madrid’e 15 kilometre uzaklıktaki Canada Real Avrupa’nın en büyük gecekondu mahallesinde elektrikler 4 yıldır yok.

Dünya

06.10.2024, 15:06

En büyük gecekondu mahallesinde 1800’ü çocuk yaklaşık 4000 kişinin yaşıyor. Bu mahallede 4 yıldır elektrik yok. Mahalleli artık bu soruna dayanamayıp, sokaklara “Işıklar geri gelsin” pankartlarını asttı.

2 Ekim 2020'de İspanya merkezli enerji şirketi Naturgy, başkent Madrid'e yarım saat uzaklıktaki mahallenin elektriklerini "kaçak kullanım" nedeniyle kesmişti. O tarihten beri 1800'ü çocuk yaklaşık 4000 kişi mahallede elektrik olmadan yaşamını sürdürmeye devam ediyor.

BM OLAYA BAŞINDAN HAKİM

Birleşmiş Milletler, bu krizin başında "insan hakları ihlali" diye durumu nitelemişti. Bu durumun beslenme, sağlık ve eğitim gibi en temel insan haklarını yok edeceği uyarısını yaptı. Mahalleye giden yetkililer, çoğunlukla Romanların ve kuzey Afrikalıların yaşadığı mahalleyi "acil insani kriz" olarak tanımladı.

ÇOCUKLAR KÖTÜ ŞARTLAR ALTIINDA YETİŞİYOR!

Uyarılara ve protestolara rağmen Cañada Real'de 1800'ü çocuk olmak üzere yaklaşık 4000 kişi, 4 yıldır elektriksiz şekilde yaşamını sürdürüyor. Mahalle sakinlerinden Quinito Fernández, pahalıya aldıkları yakıtla çalıştırdıkları jeneratörlerle hayatta kalmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çocuklarının elektrik olmadığı için kötü şartlarda yetiştiğini söyleyen Fernández, pişmiş yemek bile yiyemediğini, kış aylarında buz gibi suyla yıkandıklarını söyledi. Bu şartlar altında yaşamın zorlaştığını dile getiren Fernández, "Hayvanlar gibi yaşıyoruz. Sokaktaki köpekler bizden iyi yaşıyor" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading