Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekli askerlerin fırkateyn isyanı: 3 bin 500 kilometre uzağa gitmeye ne gerek var!

Emekli askerlerin fırkateyn isyanı: 3 bin 500 kilometre uzağa gitmeye ne gerek var!

Yunanistan'da sağduyusunu kaybetmemiş insanların hâlâ varolduğunu gösteren bir gelişme yaşandı. Emekli Yunan subayları bünyesinde toplayan POMAS adlı federasyon, sert bir bildiri yayınlayarak Atina'nın Kızıldeniz'e yeni fırkateyn göndermesine karşı çıktı: "Bu operasyonun hizmet ettiği tek şey ABD-NATO ve AB'nin savaş çığırtkanlığıdır!"

Dünya

27.06.2024, 18:48

Kızıldeniz'deki Haçlı Donanması'na Hydra adlı fırkateynle destek veren Yunanistan, Yemenli Husilerin saldırıları karşısında çaresiz kaldı. Ne dronlara ne de füzelere karşı etkili bir savunma sistemi bulunmayan fırkateynde Yunan denizciler Atina'yı eleştiri yağmuruna tuttu. 

Hydra'nın daha fazla zarar görmesini önlemek için bu gemiyi geri çağıran Yunan Genelkurmayı, Kızıldeniz'deki Amerikan ve İngiliz gemilerine destek için Psara adlı fırkateyni görevlendirdi.

Saldırılar altında geri çağrılan Hydra'nın yerine başka bir fırkateynin gönderilmesi Yunanistan'da emekli askerleri çileden çıkardı. 

Bir bildiri yayınlayan Panhelenik Emekli Askerler Federasyonu (POMAS), Psara fırkateyninin Kızıldeniz'e gönderilmesine karşı olduklarını ifade etti. 

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası: Kritik isim de serbest bırakıldı Rusya ile Ukrayna arasında esir takası: Kritik isim de serbest... Haberi Görüntüle

HİÇBİR ULUSAL ÇIKARA HİZMET ETMİYOR

Amerikan-İngiliz donanmalarının liderlik ettiği operasyonun bir yıllık maliyetinin yaklaşık 180 milyon avro olduğunu ifade eden emekli subaylar, Yunan savaş gemisinin ülkeden 3 bin 500 kilometre uzağa gönderilmesinin hiçbir ulusal çıkara hizmet etmediğini dile getirdi. 

F454 borda numaralı Psara fırkateyni

"Bu operasyonun hizmet ettiği tek şey NATO ve AB'nin savaş çığırtkanlığı doğrultusunda donanma giderlerini daha da oburlaştırmaktır. Oysa halkımızın gerçek gündemi düşük ücretler ve fahiş enerji fiyatlarıdır" şeklinde ifadelerin kullanıldığı bildiride şu satırlar dikkat çekti: 

"Emperyalist tasarılara ve savaşlara katılmayalım. Filistin halkı canice katledilirken savaş çığırtkanlığı yapan ABD-NATO ve AB planlarına halkımızın çıkarları hilafına katılmaktan vazgeçelim. Bizimle aynı görüşü paylaşan muvazzaf Yunan askerleriyle sesimizi birleştiriyoruz."

Kayıp şehir bulundu: Hazine avcılarını heyecanlandıran keşif: İnciler, değerli taşlar, altınlar... Kayıp şehir bulundu: Hazine avcılarını heyecanlandıran keşif: İnciler, değerli taşlar,... Haberi Görüntüle

TUTOR'U BATIRDILAR, NAKLİYE MALİYETİ ZİRVEYE ÇIKTI

Hydra fırkateyni Atina'ya dönüş yolundayken Psara gemisi 195 mürettebatla birlikte 19 Haziran'da Kızıldeniz'e doğru yola çıktı.

Yunan Hydra gemisini insansız hava aracı ve dronlarla ateş altına alan Yemenli Husiler, aynı zamanda geçtiğimiz hafta Yunan armatörlere ait Tutor adlı yük gemisini batırmayı başarmıştı. 

Tutor adlı Yunan yük gemisi Kızıldeniz'de böyle vuruldu.

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırıma tepki olarak Husiler, başta İsrail gemileri olmak üzere, soykırımcı siyonistlere destek veren ülkelerin askerî ve ticari gemilerine saldırılarda bulunuyor. Küresel ticaretin yüzde 20'sinin gerçekleştiği Bab'ül Mendeb Boğazı'nda trafik, saldırılar nedeniyle durma noktasına geldi. 

Drewry küresel konteyner endeksine göre deniz ulaştırma maliyetleri geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 202 artarak, 40 fitlik konteyner başına 4 bin 801 dolara yükseldi. Bu durum, soykırıma verdikleri desteğin katliamcılar için pahalıya mâl olmaya devam edeceğini gözler önüne seriyor. 

Kızıldeniz'de gemi batıran Yemenli Husiler, son 8 ayda MQ-9 Reaper tipi 6 adet Amerikan SİHA'sını düşürmeyi başardı.   

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading