Yandex Metrica

Sitede Ara

Emrediyorum öldür beni! Esir düşmemek için kendini vurdurdu: İşte savaşın acımasız yüzü

2 bucuk yılı aşkın devam eden Rusya-Ukrayna savaşında tüyler ürperten görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak harp alanında dron görüntülerine yansıyan bir görüntü savaşın acımasız yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Kameraya yansıyan görüntülerde dron saldırısı sonrası ağır yaralanan Rus askeri arkadan gelen askere kendisini öldürmesi için emir verdiği görüldü. 

Dünya

24.06.2024, 17:48

Karadeniz'de devam eden Rusya-Ukrayna savaşı tüm acımasızlığı ile devam ediyor. Günlük 2000 askerin hayatını kaybettiği savaşta kan kokusu tüm coğrafyayı sardı. Ölen askerlerin esir düşen askerlere nazaran şanslı sayıldığı cephe hattında yaralanan askerler kendilerini hiç düşünmeden öldürüyor.

Son olarak Ukrayna dronlarına yansıyan görüntülerde, düşman saldırısı sonrası ağır yaralanan bir Rus askerinin esir düşmemek adına arkadan gelen askere kendini öldürmesi için emir verdiği görülüyor.

Kafasına kurşun sıkması için talimat veren yaralı askerin isteğini büyük bir soğuk kanlılık ile yerine getiren bir diğer Rus askeri ise tek kurşunla arkadaşının hayatına son veriyor. 

İnsan hücrelerinden canlı robot yaptılar: Gülümsüyor, tepki veriyor İnsan hücrelerinden canlı robot yaptılar: Gülümsüyor, tepki veriyor Haberi Görüntüle

SAVAŞ CEHENNEMİ

Öte yandan Rusya Ukrayna'nın doğusu ve kuzeydoğusundaki taarruzunu ağır saldırılarla sürdürdü. Moskova daha fazla arazi kazanımı bildirdi. Ancak Kremlin, savaşın resmi Rusça dilindeki adıyla "özel askeri operasyon" sırasında verdiği kayıplar konusunda ağzını sıkı tutuyor. 

Ukrayna Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı ise Rusya'nın kayıplarına ilişkin günlük rakamlar yayınlıyor. Resmi olmayan kayıtlara göre son 24 saatte 1.270 civarında Rus askeri öldü veya ağır yaralandı. İşgalin başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı ise yaklaşık 518.560. Aşağıdaki tabloda Rus kayıplarına ilişkin genel bir rapor buluyor.

Rus ordusunun Ukrayna'ya karşı savaşta araç, uçak ve teçhizat kayıpları da yüksek. Aşağıdaki liste Ukrayna ordusunun şu anda (9 Haziran itibarıyla) bildirdiği rakamlardan bir alıntıdır. Burada da bilgiler bağımsız olarak doğrulanamaz. Önceki güne göre değişiklikler parantez içinde verilmiştir.

Tanklar : 7869 (+26)

Zırhlı Araç Sayısı : 15.131 (+26)

Topçu sistemleri : 13.593 (+60)

Çoklu roketatar: 1097 (+2)

Hava savunma sistemleri: 836 (+2)

Dronlar: 10.982 (+37)

Tanker ve diğer araçlar : 18.562 (+78)

Soğuk savaş! Düşman üslerine yakın bölgeden arazi aldılar: Casuslar bölgede cirit atıyor Soğuk savaş! Düşman üslerine yakın bölgeden arazi aldılar: Casuslar bölgede... Haberi Görüntüle

KAYIP BÜYÜYOR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in 14 Mart 2024'te Brüksel'de açıkladığı gibi, Batılı gizli servisler öldürülen veya yaralanan Rus askerlerinin sayısının şu anda 350.000'i aştığını varsayıyor. Ülkenin marjinal arazi kazanımları için çok yüksek bir bedel ödediğini söyledi. Stoltenberg, Ukrayna saldırılarının Rus Karadeniz Filosunun önemli bir bölümünü de batırdığını veya devre dışı bıraktığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca Mart 2024'te ABD gizli servisi savaşta ölen veya ağır yaralanan askerlerin sayısını 350.000 civarında bildirdi. Nisan 2024'te Büyük Britanya rakamlarla ilgili yorum yaptı. O dönemde Britanya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Savaşı'nda düzenli askerler ve yaklaşık 20.000 Wagner özel ordusunun mensubu da dahil olmak üzere yaklaşık 450.000 Rus askerinin yaralandığını veya öldürüldüğünü tahmin ediyordu.

Habere Tepki Ver

0

3

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading