Yandex Metrica

Sitede Ara

Emsal karar çıktı: Devlet okullarında cep telefonu ve sosyal medya artık yasak!

Emsal karar çıktı: Devlet okullarında cep telefonu ve sosyal medya artık yasak!

ABD'de cep telefonu ve sosyal medya kullanımıyla ilgili emsal bir karara imza atıldı. Karara göre, Los Angeles'ta eğitim öğretim saatlerinde devlet okullarında öğrencilerin cep telefonu ve sosyal medya kullanımı artık yasak.  

Dünya

20.06.2024, 11:22

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde, eğitim öğretim saatlerinde devlet okullarında öğrencilerin cep telefonu ve sosyal medya kullanımı yasaklanıyor.

ABD basınında çıkan haberlere göre, Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi Yönetim Kurulu, öğrencilerin eğitim öğretim saatlerinde cep telefonu ve sosyal medya platformlarını kullanmalarını yasaklayan kararı onayladı.

Buna göre, 120 gün içerisinde karara ilişkin bir plan hazırlanacak ve Ocak 2025 itibarıyla söz konusu uygulama resmi olarak yürürlüğe girecek.

ABD seçimi öncesi ilk düello: Biden ve Trump canlı yayında kapıştı ABD seçimi öncesi ilk düello: Biden ve Trump canlı yayında... Haberi Görüntüle

'ÖNEMLİ BİR SORUN'

ABD merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi tarafından 2023 yılında yapılan bir ankete göre, ABD'deki öğretmenler, öğrencilerin cep telefonu kullanımı konusunda giderek daha fazla sorunla karşılaşıyor ve üçte biri de telefonla dikkat dağıtmanın "sınıflarında önemli bir sorun" olduğunu vurguluyor.

Teknolojinin bir mucizesi daha! Ölü atalarınızla konuşabilmek mümkün oluyor! Teknolojinin bir mucizesi daha! Ölü atalarınızla konuşabilmek mümkün oluyor! Haberi Görüntüle

DİKKAT DAĞINIKLIĞI ÖNLENECEK

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Nick Melvoin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Burada öncü olacağımızı düşünüyorum ve bunun sonucunda öğrenciler, tüm şehir ve ülke bundan faydalanacak." dedi.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ise, "Sosyal medya, gençlerimizin ruh sağlığına zarar veriyor." ifadelerini kullanarak bu kararı desteklediğini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading