Sitede Ara

Emsalleri cephede onlar gece kulüplerinde: Ukraynalı inzibatlardan baskınlar

Emsalleri cephede onlar gece kulüplerinde: Ukraynalı inzibatlardan baskınlar

Ukrayna'da baş gösteren asker sıkıntısı nedeniyle gece kulüplerine baskınlar düzenleniyor. Özellikle Kiev'in pahalı mekanlarına yapılan baskınlarda askerlik zamanı gelmiş fakat bu görevden kaçmış gençler dışarı çıkarılıyor ve silah altına alınıyor.

Dünya

16.10.2024, 08:20

Rusya'nın 2022 Şubat'ındaki saldırısının ardından savaşın başladığı Ukrayna'da asker sıkıntısı yaşanıyor. Yabancı savaşçı ithal eden ülkede yerli kaynak kullanımı ise sınırlı kaldı. Çünkü bir kısım genç yurt dışına çıkıp mülteci konumuna düşerken bir kısım genç de emsalleri askerlik yapıp cephede Ruslarla göğüs göğüse çarpışırken gece kulüplerinde eğlenmeyi tercih etti. 

Trump, Elon Musk'a ne vaat etti? İşte ABD seçimlerinin kilit ismi Trump, Elon Musk'a ne vaat etti? İşte ABD seçimlerinin kilit... Haberi Görüntüle

KONSER SONRASI YAKALANDILAR

Ülkede bir süredir kaçak asker avı yapılıyor. Şehirlerde, kasabalarda asker kaçaklarını  peşine düşen Ukraynalı inzibatlar, gece kulüplerindeki gençlere kimlik soruyor, onların askerlik durumunu araştırıyor. Askerliğini yapmamış ve kaçak durumunda olanlar ise zorla dışarı çıkarılıp silah altına alınıyor ve cepheye gönderiliyor. Bu uygulama ünlü müzik grubu Okean Elza konseri çıkışında görüldü. Askerlik çağındaki bazı gençler yaka paça dışarı çıkarıldı ve haklarında işlem başlatıldı.

Misilleme sevinci: İsrail'e 'kuduz köpek' İran'a 'aslan' benzetmesi Misilleme sevinci: İsrail'e 'kuduz köpek' İran'a 'aslan' benzetmesi Haberi Görüntüle

"HERKESİ TOPLUYORLAR"

Ukraynalı milletvekili Artem Dmitruk, geçtiğimiz hafta Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin "Kimi bulursanız hemen silah altına alın emrini verdiğini söylemiş ve bu sözü eleştirmişti. Dmitruk, "Askerlik şubelerine bağlı inzibat polis desteğiyle şehir ve kasabalarda resmen insan avı başlattı. Askerlik yaşındaki tüm gençler görüldükleri yerde kimlikleri kontrol edilerek bilinmeyen istikamete götürülüyor. Askerlikten muaf, devlet görevlisi veya sağlık nedenleriyle özürlü belgesi bulunması fayda etmiyor. Herkesi topluyorlar. Vatanı savunmak vatandaşların asli görevi, ancak bunun şiddete dönüşmemesi gerek." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading