Enkaz altından dünyaya mesaj! İsrail’in saldırılarında bir aile daha enkaz altında: Umutlar giderek azalıyor

Enkaz altından dünyaya mesaj! İsrail’in saldırılarında bir aile daha enkaz altında: Umutlar giderek azalıyor

İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde başlattığı büyük katliamın ardından, 15 yaşındaki Zemzem el-Ajrami ve ailesi enkaz altında kaldı. Zemzem, dünyaya seslenerek yardım talebinde bulundu, ancak iki gündür kendisiyle irtibat kesildi.

Dünya

10.10.2024, 20:46

Gazze’nin kuzeyinde, İsrail’in saldırıları nedeniyle büyük bir trajedi yaşanıyor. Cibaliye bölgesindeki saldırılarda, 15 yaşındaki Zemzem el-Ajrami ve ailesi yıkılan binaların altında kaldı. Kurtarma görevlileri, Zemzem ile yaptıkları telefon görüşmesinin kaydını yayınladı. O anlarda yaşadıklarını dünyaya anlatan Zemzem, çaresizliğini dile getirerek harekete geçilmesi için adeta yalvardı. Genç kız, annesinin hayatını kaybettiğini, onu kendi elleriyle kefenlediğini söyledi.

Hayalet gemi! 1942'de ortadan yok olmuştu: 82 yıl sonra tekrar hortladı Hayalet gemi! 1942'de ortadan yok olmuştu: 82 yıl sonra tekrar... Haberi Görüntüle

ZEMZEM'DEN DÜNYAYA YÜREK PARÇALAYAN MESAJ

Zemzem el-Ajrami, kurtarma ekipleriyle yaptığı son telefon görüşmesinde, “Sesimizi tüm dünyaya duyurabilir misiniz? Burada yaşayabilecek yaralı insanlarımız var. Hala nefes alıyorlar.” sözleriyle dünya kamuoyuna bir çağrı yaptı. Bu mesaj Gazze’de yaşanan insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi.

Netanyahu emri ABD'den verdi: İsrail'in soykırımcı yetkilileri Beyrut'taki saldırıyı komuta merkezinde izledi Netanyahu emri ABD'den verdi: İsrail'in soykırımcı yetkilileri Beyrut'taki saldırıyı komuta... Haberi Görüntüle

İRTİBAT KESİLDİ, KURTARMA UMUDU ZAYIFLIYOR

Ne yazık ki, Zemzem ile irtibat, iki gün önce tamamen kesildi. Telefonunun kapanmasının ardından Gazze’deki kurtarma ekipleri genç kıza ulaşmak için çaba sarf etse de henüz başarılı olunamadı. Hala enkaz altında olduğu tahmin edilen Zemzem el-Ajrami, kurtarılmayı bekliyor.

Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına başladı: Ortadoğu alev alev Beyrut işgal altında! İsrail 100 bin asker ile kara harekatına... Haberi Görüntüle

İKİNCİ " HİND RECEP" VAKASI

Zemzem el-Ajrami’nin durumu, daha önce yaşanan Hind Recep olayını hatırlattı. İsrail saldırılarında ailesiyle enkaz altında kalan küçük kızın hayat mücadelesi dünya basınında büyük yankı uyandırmış, ancak kurtarılamamıştı. Zemzem’in durumu da benzer bir trajediye doğru yol alıyor. Gazze’de devam eden saldırılarda, sayısız masum insanın hayatı tehlikede, kurtarma ekipleri ise imkansızlıklarla mücadele ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading