Yandex Metrica

Sitede Ara

Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İslam düşmanlığı salgına dönüştü, nefret suçu sayılsın

Erdoğan'dan dünyaya çağrı: İslam düşmanlığı salgına dönüştü, nefret suçu sayılsın

BM zirvesi için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya çarpıcı mesajlar verdi. İsrail saldırganlığını durduramayan küresel sistemin tüm inandırıcılığını kaybetmeye başladığını söyleyen Erdoğan, artık salgın haline gelmiş İslâm düşmanlığının suç sayılması gerektiğini kaydetti. 

Dünya

23.09.2024, 08:45

Birleşmiş Milletler'in 79. genel kurulu için ABD'nin New York kentine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun programı esnasında önemli mesajlar verdi. 

İlk olarak Türkevi'nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüşen Erdoğan, daha sonra ABD'de faaliyet gösteren bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi. 

ABD'nin eski Ankara Büyükelçileri James Jeffrey ile Francis Ricciardone'nin de katıldığı toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD'li büyükelçi James Jeffrey

Erdoğan, daha sonra New York'ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince (TASC) düzenlenen akşam yemeğine katıldı. 

Buradaki konuşmasında Gazze'deki soykırımı durdurmak için hiçbir şey yapmayan küresel sistemin artık tüm etkinliğini ve tüm inandırıcılığını kaybetmeye başladığını dile getiren Erdoğan, "Görevi barış ve güvenliği sağlamak olan kurumlar, çok açık bir ahlaki çöküş içerisindedir. Küresel kurum ve kuruluşlar, Gazze'deki zulmü durduracak, İsrail'in katliamını engelleyecek hiçbir etkili adım atmadı" dedi. 

İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarının 'savaşı bölgeye yayma çabalarının açık tezahürü' olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin İsrail saldırganlığına sonuna kadar karşı duracağını ve Gazze'yi asla yalnız bırakmayacağını ifade etti.

Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler Avrupa'da göçmen krizi! Almanlar gemileri yaktı: 100.000 mülteciyi Yunanistan'a gönderecekler Haberi Görüntüle

İSLAM DÜŞMANLIĞI NEFRET SUÇU SAYILSIN

ABD ve Avrupa'da Müslümanlara yönelik artış gösteren sistematik düşmanlığa da dikkat çeken Erdoğan şöyle konuştu:

"Son yıllarda Batılı ülkelerde bilhassa Avrupa'da İslam ve yabancı düşmanlığı, vatandaşlarımızın da huzurunu tehdit eden büyük bir salgına dönüştü. 

Türkiye olarak vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerdeki aşırı sağcı akımları ve nefret söylemlerini yakından takip ediyoruz. Irkçılığın olduğu gibi İslam düşmanlığının da bir suç olarak tasnif edilmesi ve yasal yaptırıma tabi tutulması gerektiğini savunuyoruz.

Türkiye karşıtı her operasyona gönüllü figüranlık yapan örgüt mensuplarına karşı sizlerden teyakkuz halinde olmanızı bekliyorum. Biz entegrasyona sonuna kadar varız, asimilasyona ise aynı derecede karşıyız."

Erdoğan, New York'ta vatandaşların ve bazı Amerikalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading